BREAKING: Colts QB Andrew Luck (29) beëindigt carrière


Het kwam vannacht als donderslag bij heldere hemel: Indianapolis Colts quarterback Andrew Luck stopt met football. Na een carrière vol blessureleed kon de 29-jarige QB het eindeloze revalideren en de zeurende kwetsuren niet meer aan. Daarnaast trouwde Luck onlangs en is er een baby Luck op komst. Al die factoren hebben ertoe geleid dat Luck het niet meer op kon brengen zijn lichaam nog een seizoen door de gehaktmolen te duwen.

GERUCHTEN

Het waren surrealistische beelden vanuit het Lucas Oil Stadium, gisterenavond. Luck stond aan de zijlijn wat te praten met zijn teamgenoten, terwijl op de tribunes het bericht van zijn naderende pensioen zich langzaam verspreidde. Sommige teamgenoten hoorden van toeschouwers dat hun leider op zondag zijn retirement zou aankondigen. Dit resulteerde in luid boe-geroep van de tribune richting Luck door zijn eigen fans.
Doordat de geruchtenmachine op volle toeren draaide, moesten de Colts en Luck snel handelen. Zondag zou te laat zijn, dus maakte Luck — met tranen in zijn ogen — zijn afscheid bekend in zaterdag’s post game press conference.

“I’ve been stuck in this process. I haven’t been able to live the life I want to live. It’s taken the joy out of this game. After 2016, where I played in pain and was unable to regularly practice, I made a vow to myself that I would not go down that path again.
I find myself in a similar situation. And the only way forward for me is to remove myself from football and this cycle that I’ve been in. I’ve come to the proverbial fork in the road. And I made a vow to myself if I ever did again, I would choose me in a sense.”
ANDREW LUCK

Afgelopen seizoen was Luck nog een MVP-kandidaat, nadat hij zijn Colts met 4.593 passing yards en 39 touchdown passes naar de play-offs leidde. Hij won dan ook terecht de NFL ‘Comeback Player of the Year’ Award. Echter, dit off-season sloeg het noodlot weer toe. Een kuitblessure in april en de daaropvolgende revalidatie betekende voor hem de druppel.

REACTIES

In tegenstelling tot het Colts-publiek reageerden teamgenoten en tegenstanders vol begrip en respect op het besluit van de quarterback. Verschillende spelers en coaches lieten zich later op de avond positief uit over Luck en over zijn ingrijpende beslissing, zoals ook J.J. Watt.

MILJOENENBESLISSING

Na zes seizoenen en zeven jaar in de league loopt Luck nu weg van $31 miljoen in jaarlijks salaris en $33 miljoen in mogelijke rosterbonussen over de komende drie seizoenen. Als de Colts hem dwingen zijn tekenbonus terug te geven, levert Luck nog een extra $12.8 miljoen in. Gezien het feit dat de gemiddelde top-quarterback in de NFL momenteel $40 miljoen per jaar verdient, en Luck pas 32 zou zijn wanneer hij weer de vrije markt op zou gaan, loopt hij met zijn vroegtijdige retirement dus honderden miljoenen dollars.

COLTS IN 2019/2020

Het pensioen van Luck betekent dat Jacoby Brissett het stokje (voorlopig) van hem overneemt. De Colts werden gezien als een serieuze contender, maar met Brissett under center moet deze verwachting worden bijgesteld.

Coverfoto: Michael Conroy

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen