Bob van den Berg wint Wicked Wood SportAmerika Football Pool

Na een seizoen met vele wisselingen in de top heeft de top 3 zich in de Super Bowl staande gehouden. Dat betekent dat Bob van den Berg de kersverse winnaar is van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool. Robin Smeenge blijft tweede en Julius Groenendaal blijft derde. Barry van Spronsen, Ivo Kuijpers en Marc Mordang vormden nog een bedreiging voor Groenendaal, maar kwamen uiteindelijk net iets tekort. Er was niemand die de totaalscore (43) van de Super Bowl goed voorspelde, maar Jaap Weeland en Lucas Linnebank waren met 44 gedeeld weekwinnaar.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10

In de laatste week van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool van dit seizoen waren er geen schokkende verschuivingen meer. Van de 50 deelnemers die de Super Bowl nog voorspelden, waren er 20 die kozen voor de Bengals. Daarmee rekende 60% op winst van de Rams. Marc Mordang maakte nog kans op de derde plek en ging voor underdog Cincinnati. Dat had hem de derde positie kunnen opleveren, maar Matthew Stafford en de Rams maakten hun favorietenrol waar.

In de top van het klassement bereikten Van den Berg, Smeenge en Groenendaal hun eindposities al na de Divisional Round. Waar Groenendaal al sinds Week 6 een bekend gezicht was in de top van het klassement voegden Van den Berg — in speelronde 12 — en Smeenge — in speelronde 18 — zich nog veel later bij hem. Overigens ging het voor Groenendaal aan het eind bijna mis. In de laatste ronde van het reguliere seizoen zakte hij naar de zesde plaats in het klassement, om vervolgens in de Wild Card Round en de Divisional Round de derde plek te bemachtigen. Smeenge kwam in Week 18 als een duveltje uit een doosje en stond de tweede plek nooit meer af.

De winnaar van het eindklassement, Bob van den Berg, kwam wat traag op gang. In de dertiende speelronde greep hij echter de koppositie en hij keek niet meer om. Hij deelde die positie een week met Groenendaal, maar kwam uiteindelijk nooit echt in gevaar.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool - De top 3 door het seizoen heen
Wicked Wood SportAmerika Football Pool – De top 3 door het seizoen heen

De drie prijswinnaars zijn benaderd op het e-mailadres dat zij voor hun account gebruikten. Tot volgend seizoen in de SportAmerika Football Pool!


Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Mark J. Rebilas/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen