Bears doorbreken negatieve reeks, Steelers gaan door op elan


Het werd een NFL-zondag vol verrassingen. Zo ook in de late window, waar de Pittsburgh Steelers verrassend de maat namen van de LA Rams. De Steelers wonnen zo hun vierde partij op rij en staan weer helemaal tussen de mensen in de AFC. In Chicago leerden de Bears opnieuw wat winnen was, door de Stafford-loze Detroit Lions af te houden. De Baltimore Ravens presteerden wel helemaal naar verwachting. Zij maakten gehakt van de Cincinnati Bengals.


BEARS DOORBREKEN NEGATIEVE REEKS MET ZEGE TEGEN LIONS

Detroit Lions @ Chicago Bears | 13 – 20


Na vier verliespartijen op rij hebben de Chicago Bears eindelijk weer eens van de zege geproefd. In het eigen Soldier Field hielden de mannen van Matt Nagy met enige moeite de Detroits Lions af. Detroit moest het in deze cruciale NFC-North divisiewedstrijd zonder franchise-quarterback Matthew Stafford doen. Na 136 starts op rij keek Stafford nu toe vanaf de zijlijn met een rugblessure. Zijn back-up Jeff Driskel startte goed, maar kon uiteindelijk niet voldoende produceren om de Lions de zege te bezorgen.

BEARS OFFENSE KOMT ERG TRAAG OP GANG

Net zoals de voorbije weken was de aanval het zorgenkindje van de Chicago Bears. Gedurende de eerste 28 minuten werd er slechts één first down gehaald. De Lions-offense deed het echter niet veel beter. Onder leiding van back-up quarterback Jeff Driskel werden wel een aantal first downs gehaald, maar in de zone van de waarheid stokte de machine. De Lions moesten in de eerste helft vrede nemen met twee field goals. Eén daarvan knalde kicker Matt Prater wel binnen vanaf 54 yards.


In het slot van de eerste helft kwam de Bears-offense eindelijk tot leven. Quarterback Mitchell Trubisky vond zijn receivers en dan vooral Allen Robinson. Uiteindelijk slingerde Trubisky de bal naar tight end Ben Braunecker die de eerste touchdown van zijn carrière ving.

BEARS HOUDEN LATE COMEBACK TEGEN

De touchdown leek de Bears bevrijd te hebben. Na de rust kwam Chicago furieus uit de kleedkamer en scoorden ze nog eens twee touchdowns. Eerst vond Trubisky zijn running back Tarik Cohen, voor de gelegenheid als receiver, die de bal over de achterlijn binnenliep. Daarna mocht ook receiver Taylor Gabriel in de festiviteiten delen toen hij een mooie pass van Trubisky ving in de eindzone. Deze laatste touchdown-opportuniteit kwam er op aangeven van de Bears-defensie, die gedurende heel de wedstrijd op niveau bleef. Linebacker Nick Kwiatkoski ving de eerste interceptie van zijn carrière en gaf zijn offense de bal terug, vroeg in het derde kwart.
De Detroit Lions gaven echter niet op. Jeff Driskel gooide de schroom van zich af en ging voor risicovolle passes. Één daarvan vond Kenny Golladay 47 yards verder in de eindzone voor de touchdown. De Lions kwamen weer tot op één touchdown van een gelijke stand, met nog ongeveer vijf minuten op de klok.


Tot tweemaal toe wist de Lions-defensie Chicago af te stoppen om zo haar aanval de kans te geven om overtime te forceren. De pogingen van Driskel bleken echter vruchteloos en zo hielden de Bears de broodnodige zege vast.


STEELERS BOEKEN VERRASSENDE ZEGE TEGEN RAMS

LA Rams @ Pittsburgh Steelers | 12 – 17


De LA Rams hebben opnieuw een verrassende nederlaag geleden. In Pittsburgh liepen ze tegen een ijzersterke defensie aan, die aantoonde dat je niet altijd een franchise quarterback nodig hebt om wedstrijden te beslissen.

DEFENSIEVE BOKSMATCH

De Steelers moeten het een volledig seizoen zonder franchise-quarterback Ben Roethlisberger doen. Zijn back-up Mason Rudolph is op z’n zachtst gezegd wisselvallig en ook zondagavond was hij niet de dirigent van de zege. De wedstrijd kon ook niet slechter beginnen voor Rudolph en de Steelers. Een veel te hoge snap ging over het hoofd van de back-up QB en werd opgevangen door Dante Fowler die de bal de eindzone binnen liep. Een moeilijke avond leek in het verschiet te liggen.


De Steelers boden de Rams van antwoord met een goeie drive, die eindigde in een touchdown-pass van Rudolph naar James Washington in de eindzone. Daarna namen beide defensies het definitief over. Zowel Rudolph als Jared Goff werden gesackt en de Rams-defensie forceerde ook een fumble van receiver Washington. De grootste defensieve play kwam echter van Minkah Fitzpatrick. Hij pikte een fumble van Jared Goff op en rende de bal in de eindzone voor een defensieve touchdown. Of het een fumble was, dan wel een incomplete pass, daar mogen jullie, de lezers, over oordelen.

FITZPATRICK MAAKT HET VERSCHIL

In de tweede helft nam de Steelers-defensie de partij helemaal in handen. Joe Haden onderschepte een slechte pass van Goff en zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Goff werd zelfs even uit de wedstrijd genomen en vervangen door back-up QB Blake Bortles. Toen hij er niet in sloeg een first down te forceren, ging ook een fake punt de mist in. Gelegenheids-quarterback Johnny Hekker gooide een interceptie en gaf de bal opnieuw aan de Steelers.
De Rams probeerden in het vierde kwart nog een comeback te verwezenlijken. Na een field goal van Greg Zuerlein deed ook de defensie prima haar job, toen Aaron Donald en Clay Matthews samen Mason Rudolph neerhaalden in de eindzone voor een safety.


Meer liet de Pittsburgh-defensie echter niet meer toe in deze wedstrijd. In de finale drive van de Rams ging het opnieuw verkeerd voor Jared Goff. Hij slingerde de bal naar Robert Woods, maar Joe Haden wist er een hand tussen te steken. De bal belandde in de handen van Minkah Fitzpatrick die met de interceptie de wedstrijd finaal in het slot gooide. De Steelers hebben nu vier wedstrijden op rij gewonnen en zijn weer helemaal in de running om de play-offs te halen in de AFC.

OVERIGE DUELS


Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals 49 – 13
Niet geheel onverwacht hebben de Baltimore Ravens gehakt gemaakt van divisierivaal Cincinnati Bengals. Quarterback Lamar Jackson leverde opnieuw een wereldprestatie af en lukte al voor de tweede maal dit seizoen een perfecte passer rating van 158.3. Hij gooide drie touchdowns en liep er zelf ook nog eentje binnen. Jackson en de Ravens werpen zich meer en meer op als dé uitdager van de New England Patriots in de AFC.

Coverfoto: USA Today

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen