32-in-32 | Philadelphia Eagles: Is repeat mogelijk?

Het NFL-seizoen begint vannacht en om jou als volger van SportAmerika optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen, nemen we in de 32-in-32 reeks elk team onder de loep! Van de nieuwkomers, tot de jonge ‘draftees’ en de nieuwe stand van zaken op het depth chart: alles komt aan bod. In deel 32 het team dat vorig jaar voor het eerst de Super Bowl won: de Philadelphia Eagles

LEES HIER DE SEASON IN REVIEW VAN PHILADELPHIA EAGLES


FREE AGENCY


Na een buitengewoon succesvol jaar waarin de Super Bowl werd gewonnen, is het altijd een grote uitdaging om de troepen bijeen te houden. Mensen hebben goed gepresteerd en willen daarvoor worden betaald. De salary cap staat niet altijd toe dat iedereen loon naar werken krijgt, waardoor vertrek van sleutelspelers vaak onvermijdelijk is.
De Eagles hebben dit redelijk weten te beperken, maar toch zal een aantal smaakmakers uit 2017 dit jaar niet in het midnight green te bewonderen zijn. Belangrijkste vertrekker is Patrick Robinson, hij zet zijn carrière voort bij de Saints. Andere opvallende vertrekkers zijn publiekslieveling Brent Celek, speed merchant Torrey Smith en de oerdegelijke, maar inmiddels geschorste, Mychal Kendricks.

Daar staat tegenover dat een aantal opvallende namen komend seizoen voor de Eagles zullen uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan meervoudig Pro Bowler Michael Bennett, Haloti Ngata, Mike Wallace en werkpaard Matt Jones. Met bovengenoemde namen lijkt de in- en uitstroom van talent redelijk in balans.


NFL DRAFT


De afgelopen jaren hebben de Eagles behoorlijk moeten investeren om een Super Bowl waardig team bijeen te krijgen. Dit is gelukt, maar tegen de prijs van behoorlijk wat draft picks. Nadat Philly uit de eerste ronde wegtraden, waren er nog maar vijf picks over waarvan vier in vierde ronde of lager.

In de tweede ronde werd Dallas Goedert van South Dakota State geselecteerd. Hij is een zeer complete tight end die in zijn eerste jaar al impact kan maken in de NFL. Een andere opvallende naam is Jordan Mailata. Deze Australische beer had tot dit jaar nog geen football gespeeld, maar is een dusdanig imposante verschijning dat hij een plekje heeft veroverd op het Eagles-roster.


OFFENSE


We kunnen niet over de Eagles offense praten zonder onmiddellijk Carson Wentz te noemen. Vorig jaar raakte hij ernstig geblesseerd terwijl hij bezig was aan een MVP-waardig seizoen. Mits de knie goed hersteld is, zal hij hongerig terugkeren. Hoewel Foles hem uitstekend heeft vervangen, kan dit de vonk leveren die de offense nodig heeft. In week 1 zullen we echter waarschijnlijk nog ‘gewoon’ Foles in actie zien.

Qua wapens is er weinig veranderd: Alshon Jeffery, Zach Ertz en Nelson Agholor blijven de belangrijkste pass catchers. Jay Ajayi zal een groot deel van de running game voor zijn rekening nemen, waarbij hij zal worden afgelost door de terugkerende Darren Sproles en allrounder Corey Clement.


DEFENSE


Op defense is er iets meer verandert qua personele bezetting, maar de filosofie zal hetzelfde zijn. Defensive coordinator Jim Schwartz gaat proberen met vier man druk te zetten en het achterin dicht te houden. Dit druk zetten zal gebeuren via Derek Barnett, Brandon Graham, Chris Long, Timmy Jernigan, Haloti Ngata, Michael Bennett en natuurlijk Fletcher Cox; een indrukwekkend lijstje.
Kanttekening is wel dat Jernigan een groot deel van de eerste seizoenshelft moet missen door een rugblessure.

Verder naar achteren zien we de bekende namen: Malcolm Jenkins en Rodney McLeod bewaken het achterveld, terwijl middle linebacker Jordan Hicks terug is van een blessure die zijn 2017 campagne vroegtijdig beëindigde.


CONCLUSIE


Qua talent hebben de Eagles opnieuw een Super Bowl waardig team. De concurrentie in de NFC East is toegenomen, maar op papier lijken de Eagles nog altijd de sterkste ploeg.
Veel zal afhangen van de gretigheid waarmee de Eagles het seizoen ingaan. Voor een Super Bowl-hangover is geen tijd. Het terugkeren van Carson Wentz kan hierin cruciaal zijn. Omdat hij de finale vorig jaar moest missen is hij nog minstens even gretig als dat hij vorig seizoen begon. Kan hij dit vuur overbrengen op zijn teamgenoten, dan is alles mogelijk.
Indien de coaching staff wederom alle neuzen de goede kant op krijgt is er geen reden om te denken dat de Eagles de playoffs niet halen.
VOORSPELLING: 11-5
Lees hier de season preview van de tegenstander van vannacht: Atlanta Falcons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen