32-in-32: Washington Redskins

Washington Redskins v Tampa Bay Buccaneers
De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32-in-32, in volgorde van hun prestatie in 2015. Vandaag de huidige kampioen van de NFC East: de Washington Redskins
Terugblik
Door Kirk Cousins al vroeg in het voorseizoen tot startende quarterback te benoemen nam tweedejaars coach Jay Gruden een risico, maar zorgde hij ook meteen voor rust binnen het team.
De Redskins kenden een slechte start van het seizoen. Van de eerste zes wedstrijden gingen er vier verloren. Ook de zevende wedstrijd, tegen de Buccaneers leek op verlies uit te draaien maar in de tweede helft wisten de ‘Skins een achterstand van 24 punten om te buigen in een 31-30 overwinning. Iets wat voor Cousins een reden was om “You like that” tegen een camera te schreeuwen.
Toch kwam de echte ommekeer pas na de twaalfde wedstrijd. Tot dat moment hadden de Redskins nog niet één keer twee wedstrijden achter elkaar weten te winnen. Omdat niemand in de NFC-East echt afstand wist te nemen hadden de Redskins met een 5-7 record nog steeds kans op divisiewinst en dus de play-offs. Door de laatste vier wedstrijden, tegen de Bears, Bills, Eagles en Cowboys te winnen bereikte Washington voor het eerst sinds 2012 de play-offs. In de wildcard-ronde tegen de Green Bay Packers kwamen de Redskins echter tekort.
Opvallend aan het seizoen van de Redskins, en Kirk Cousins, is dat ze geen enkele wedstrijd wisten te winnen van een team met een winning record. Alle teams waar ze van wonnen hadden op dat moment meer wedstrijden verloren dan gewonnen.
Free Agency
WAS FA
Grootste vraagteken voor de start van free agency was de status van quarterback Kirk Cousins. Uiteindelijk kreeg hij de franchise tag vam de Redskins en kan hij het komende seizoen bewijzen een meerjarig contract waard te zijn.
Washington nam afscheid van een groot aantal spelers die ze waarschijnlijk niet erg gaan missen. Quarterback Robert Griffin III was iemand van vóór het Jay Gruden tijdperk en een afleiding die hij niet kon gebruiken. Hij werd voor het seizoen gereleased.
De grootste aanwinst is cornerback Josh Norman. De speler die vorig jaar een break-out seizoen had als een van de beste cornerbacks in de league kreeg in eerste instantie de franchise tag van de Carolina Panthers maar dit werd later weer ingetrokken waarna de Redskins snel toesloegen. Een absolute upgrade op de cornerback-positie die hun verdediging een boost zal geven. Zijn twee duels met Giants receiver Odell Beckham zijn iets om naar uit te kijken.
Uitstekende safety David Bruton lijkt de enige andere free agent die direct in de basis zal beginnen.
NFL Draft
WAS DRAFT
De blessuregevoelige receiver groep was een punt van aandacht voor de Redskins. DeSean Jackson en Pierre Garcon mistten beide een groot aantal wedstrijden. Reden voor de Redskins om hun eerste ronde pick te besteden aan TCU receiver Josh Doctson. Ook Doctson moest een aantal wedstrijden missen in zijn laatste collegeseizoen maar wanneer hij speelde maakte hij grote indruk.
Tweede ronde pick Su’a Cravens is een speler die zowel safety als linebacker kan spelen. De Redskins zullen de voormalig USC-speler dus op vele manieren kunnen en gaan gebruiken.
Cornerback Kendal Fuller had vorig jaar last van een blessure waardoor hij zakte in de draft. Als hij op niveau kan komen zorgt dat voor de nodige diepte op zijn positie.
Vijfde ronde pick Matt Ioannidis is ook iemand om in de gaten te houden. Bij Temple was de defensive end bijzonder productief. Door zijn veelzijdigheid zou Ioannidis veel speeltijd kunnen krijgen.
Opvallend is dat er pas in de zevende ronde een running back werd gekozen door de Redskins met Keith Marshall. Na het vertrek van Alfred Morris was de verwachting dat daar al eerder aandacht aan besteed zou worden.
Offense
Washington Offense 2016
Kirk Cousins heeft een seizoen om te bewijzen dat hij inderdaad de franchise quarterback van de Washington Redskins kan zijn. Hij zal daarvoor constanter een hoog niveau vast moeten houden. Wat daarbij kan helpen is het fit blijven van tight-end Jordan Reed. Reed ving elf touchdowns in een seizoen waarin hij twee wedstrijden moest missen en in een aantal andere wedstrijden met blessures door speelde.
Samen met receivers DeSean Jackson, Pierre Garcon, Jamison Crowder en Josh Doctson heeft Washington een ongelofelijke goep spelers die een pass kunnen vangen. Doctson is echter voorlopig nog geblesseerd. Een degelijke offensive line moet Cousins de tijd geven om de bal bij hen te krijgen.
Zwakke punt van de offense zijn de running backs. Matt Jones en Chris Thompson waren het afgelopen seizoen niet de running backs die een team konden dragen wanneer nodig. Van rookie Keith Marshall mag dat ook niet verwacht worden.
Defense
WAS DEF
2015 was een jaar met veel blessures voor de Washington verdediging. Junior Galette, Duke Ihenacho, Chris Culliver en Adam Heyward mistten (een groot deel van) het seizoen door zware blessures. Een aantal van hen is inmiddels vervangen, anderen moeten nu gaan knokken voor een basisplaats in een verdediging die helemaal is veranderd als in vergelijking met vorig jaar.
Door de toevoeging van Josh Norman en Kendall Fuller en de ontwikkeling het vorig seizoen van Bashaud Breeland hebben de Redskins een erg goede cornerback-groep. Met de safeties David Brutton en de reus DeaAngelo Hall als ondersteuning zou de secondary van een zwakte naar een sterkte moeten zijn gegaan voor de Redskins.
Pass rushers Ryan Kerrigan en Preston Smith moeten voor druk op de quarterback zorgen. Als de receivers van de tegenpartij beter verdedigd worden dan vorig jaar zou zich dat voor hun ook moeten uitbetalen.
Als ze fit weten te blijven zou de Redskins verdediging dus een enorme stap moeten maken ten opzichte van vorig jaar.
Prognose
Zoals wel vaker in de NFL hangt er een hoop af van hoe fit een team kan blijven en het spel van de quarterback. Bij de Redskins misschien nog wel meer.
Kirk Cousins wil dit seizoen laten zien dat hij een mega contract als de franchise quarterback verdient. Hij heeft er de receivers voor. Aan hem om te bewijzen dat hij de druk aankan. Mocht dat niet het geval zijn dan hebben de Redskins een probleem. Ze kunnen niet op de running game gaan leunen.
Voor de verdediging geldt dat ze fit moeten blijven en dan zou het wel eens een verrassend sterke unit kunnen zijn. Als je je secondary kunt vertrouwen geeft dat ook een boost aan de rest van de verdediging. Wees niet verrast als de Redskins-verdediging een break-out jaar heeft.
In de NFC East zullen ze de nodige wedstrijden kunnen winnen. De wedstrijden buiten hun divisie, tegen onder andere de Bengals, Packers, Panthers, Steelers en Cardinals zijn loodzwaar. Kan Cousins een team met een winnend record verslaan?
P.S. Stip de wedstrijden tegen de Giants vast aan in je agenda (25 september en 1 januari). Je wilt de knokpartijen tussen Josh Norman en Odell Beckham Jr. niet missen.
Prognose: 9-7

  1. Ik denk dat Norman en Beckham zich in de eerste wedstrijd nog een beetje gaan inhouden (hoop het niet trouwens). Maar als de divisie net zo close als vorig jaar is gaat die laatste wedstrijd een knokpartij worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen