Wade tekent bij jeugdliefde Bulls

Wade
Toekomstig Hall of Famer Dwyane Wade heeft een tweejarig contract getekend bij de Chicago Bulls, waar hij 47 miljoen dollar zal gaan verdienen. Het is een verrassende move van de shooting guard. Wade speelde zijn hele loopbaan in Miami, waar hij wordt gezien als de belangrijkste speler uit de historie van de Heat.
Wade speelde in vijf NBA Finals, waarvan hij er drie won (2006, 2012 en 2013) en werd maar liefst elf keer opgenomen in een All-Star team. Ondanks zijn prachtige erelijst verdiende Wade nooit het hoogste salaris als speler bij de Heat. Heel bewust liet hij geld op tafel liggen, zodat sterren LeBron James en Chris Bosh gehaald konden worden.


Boos op Heat
Afgelopen week sloeg Wade, dit seizoen goed voor negentien punten per duel, verontwaardigd een contractvoorstel door de Heat ter waarde van 40 miljoen van tafel. Vermoedelijk wilde de topscorer uit 2009 beloond worden voor zijn loyaliteit aan de club en bovendien liet hij afgelopen play-offs zien nog steeds bij de beste guards uit de league te horen. Boos op de Heat besloot Wade eens rond te kijken of hij elders kon gaan spelen.
Wade sprak de afgelopen dagen met de Denver Nuggets en de Milwaukee Bucks, die het wel zagen zitten een superster naar hun ‘kleine’ stadje te halen. Ook de Cleveland Cavaliers waren in beeld, maar de kampioen heeft simpelweg geen geld om spelers van zijn kaliber te halen. Tot dan toe leek een vertrek van Wade vooral bluf, met als doel meer geld los te peuteren van ‘zijn’ Heat.


Maar toen hingen plots de Chicago Bulls aan de lijn, de ploeg uit zijn geboortestad. Wade heeft zijn liefde voor zijn geboortestad nooit onder stoelen of banken gestoken en is gaan luisteren naar het voorstel van de Bulls. Tot teleurstelling van Heat-fans besloot hun held zijn slippers te verruilen voor een muts en sjaal.
“Ik ben nooit vergeten waar ik vandaan kom en daarom dankbaar dat ik mag gaan spelen voor de ploeg die mijn liefde voor het basketbal heeft gevoed”, schreef hij in een verklaring. Niet dat iedereen die leest, getuige onderstaande beelden.


Rare ploeg in Chicago
Chicago kent een drukke zomerstop tot dusver. De ploeg nam al afscheid van All-Stars Derrick Rose, Pau Gasol en Joakim Noah. Gisteren werd bovendien de pas overgekomen José Calderon naar de Los Angeles Lakers gestuurd, om salarisruimte vrij te maken voor Wade.
Rajon Rondo werd een week eerder vastgelegd als point guard. Daarmee lijkt er nu een probleem te ontstaan, want zowel Rondo als Wade zijn bepaald geen scherpschutters. Ook Jimmy Butler, wiens spel wel iets weg heeft van een jonge Wade, schiet maar net boven de 30 procent van zijn driepunters raak.
Dat is nog niet alles. Geen van drie kan goed schieten, maar allemaal willen ze graag de bal in hun handen. Rondo speurt graag naar de open man, Wade doet voornamelijk aan iso-scoring en bij Butler hield de aanval vorig jaar ook vaker op dan zijn teamgenoten zouden willen. Daarbovenop zijn geen van drieen op hun mondje gevallen, dus als het niet loopt mag er bekvechten verwacht worden in de kleedkamer. Coach Fred Hoiberg heeft flink wat werk aan de winkel.


Tot slot een stukje geschiedenis tussen Wade en Rondo:

Foto: Getty Images

 1. Ik vind de jersey verbranding van Wade totaal onterecht. Dat Riley er een zooitje van gemaakt heeft, is niet Wade zijn schuld.
  1. Wade heeft jaar in jaar uit voor veel te weinig geld zitten basketballen.
  2. Wade is ondanks zijn kaliber nooit de duurst betaalde speler bij de Heat geweest.
  3. Riley heeft meteen geroepen dat Whiteside de belangrijkste free agent was.
  4. Toen die binnen was, was in eens Durant de grootste prio.
  5. Vervolgens heeft Riley een bod gedaan voor 20 miljoen over 2 jaar.
  6. En toen Durant niet naar Miami kwam, werd dat in eens 40 miljoen over 2 jaar.
  Het is leuk en aardig allemaal maar ik had Pat ook allang niet meer serieus genomen. En met het signen van alle free agents en het wegvallen van Wade, hou je alleen een zieke Bosh en een Whiteside over. Daar ga je de playoffs niet mee halen. Riley heeft gebluft en verloren.

 2. Ik kan het Wade ook niet kwalijk nemen, maar dat backcourt van de Bulls… erg goed in drives naar de basket en fouten uitlokken e.d. maar ehmm… spacing lijkt me wel lastig.
  Dan verwacht je dat ze een stretch four in hun eigen selectie veel meer kans gaan geven (Portis, van wie ik wel gecharmeerd ben overigens, misschien?) of een five die van afstand kan schieten, anders wordt het wel HEEL druk daar downlow. Portis? Mirotic? McDermott? Die laatste is toch FA dacht ik?

 3. Ik ga niet zeggen dat het roster van de Bulls goed is (want die is dramatisch met een drivende Rondo op 1, een drivende Wade op 2, een een kleine/fragiele Butler op de 3). Ik zeg alleen dat Wade groot gelijk heeft. In Miami gaat ie geen ring halen en bij de Bulls ook niet. Dus dan maar even zakken vullen voor het verlies van de afgelopen jaar en ondertussen een beetje semi gepensioneerd basketballen bij de Bulls.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen