Suns ontslaan Vogel, Hornets stellen Charles Lee aan

De Phoenix Suns en Charlotte Hornets hebben tijdens de NBA Playoffs het nieuws gehaald. De Suns hebben hun head coach ontslagen, terwijl de Hornets juist hun nieuwe head coach gevonden hebben.

SUNS ONTSLAAN VOGEL NA 4-0 NEDERLAAG TEGEN TIMBERWOLVES

De Suns begonnen met hoge verwachtingen aan het seizoen dankzij de eerdere komst van Kevin Durant en de komst van Bradley Beal afgelopen zomer. Toch kon het trio – Devin Booker er nog bij – niet presteren. Tijdens het reguliere seizoen was het team, onder leiding van Frank Vogel, nooit in staat om een ritme te vinden. Dit kwam deels door blessures, maar ook omdat het team gewoon niet goed bij elkaar paste. In de playoffs ging het in de eerste ronde vervolgens helemaal fout. Anthony Edwards en de Minnesota Timberwolves wonnen met 4-0 van de Suns, waardoor het avontuur in de playoffs snel voorbij was.

Het resulteerde al in geruchten dat het einde van de samenwerking tussen de Suns en Vogel nabij was. Een paar dagen na de uitschakeling van de Suns is het nu zover: de Suns mogen voor 2024-45 op zoek naar een nieuewe head coach. Vogel is ontslagen en zit zo weer zonder baan. Mike Budenholzer is nu de grote favoriet om de nieuwe head coach van de Suns te worden.

HORNETS STELLEN CHARLES LEE AAN ALS HEAD COACH

Daar waar er in Phoenix een coach is ontslagen, is er in Charlotte een nieuwe head coach aangekondigd. Charles Lee gaat dankzij zijn aanstelling door de Hornets beginnen aan zijn eerste baan als head coach. De afgelopen jaren is hij assistent head coach van Mike Budenholzer geweest bij de Hawks en Bucks en heeft op dat gebied dus wel genoeg ervaring. Hij zal een jong team richting het play-in toernooi moeten gaan leiden en, nog belangrijker, gaan ontwikkelingen rondom sterspeler LaMelo Ball.

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen