Start semester komt te vroeg voor Clemson Tigers

North Carolina State v Clemson
In de aanloop naar de nationale titelstrijd hebben de Clemson Tigers te maken met een opmerkelijke tegenvaller. Het nieuwe semester start op 6 januari op de Clemson universiteit. Hierdoor zal het football-team gebonden zijn aan NCAA-regels die stellen dat niet meer dan 4 uur per dag en 20 uur per week aan sport besteed mag worden. Bovendien zullen de spelers een aantal uur per dag in de schoolbanken moeten doorbrengen, wat mogelijk de aandacht van de voorbereiding afleidt.
Ongelimiteerd
Op de universiteit van Alabama begint het nieuwe semester pas op 13 januari, twee dagen na de college football play-off championship. Alabama mag hierdoor ongelimiteerd trainen in aanloop naar het duel. Het gaat hierbij niet alleen om veldtrainingen, maar om alles wat aan sport gerelateerd is. Dus ook filmstudie, gameplanning en uren in het krachthonk. Voor de wedstrijd zelf moeten drie uren worden geregistreerd.
Vorig jaar
Tijdens de voorbereiding op de college football finale van vorig jaar deed zich eenzelfde situatie voor. Destijds waren het de Oregon Ducks die gebonden waren aan de NCAA-limitaties. Oregon coach Mark Helfrich gaf indertijd aan dat hij het oneerlijk vond dat beide teams op verschillende voorwaarden tegen elkaar aantraden, maar dat hij er geen energie in stak om er iets aan te veranderen. De winnende coach Urban Meyer stelde dat de NCAA-regels geen invloed hadden op het resultaat. Volgens hem traint niemand echt veel in de aanloop naar een dergelijke belangrijke wedstrijd. Hij gaf aan dat zijn Buckeyes de 20 uur per week in die periode in ieder geval lang niet hebben gehaald.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen