Stanley Cup Update 29: Stastny leidt Winnipeg Jets naar WCF


De laatste wedstrijd in de tweede ronde is nu achter de rug. Nog vier teams mogen dromen van de Stanley Cup. In de dagelijkse update zetten we de laatste ontwikkelingen voor je op een rijtje.DE HEADLINES

De werkdag van Pekka Rinne zat er al na tien minuten op. Twee ongelukkige momenten van de Predators-goalie hielpen de Winnipeg Jets in Game 7 aan een vroege 2-0 voorsprong. Nashville probeerde het daarna nog wel, maar kwam deze dreunen niet meer te boven. Ook troffen de Preds een Connor Hellebuyck die, in tegenstelling tot z’n collega, wel op het juiste moment piekte. De jonge Jets konden de ervaring van Paul Stastny goed gebruiken en de 32-jarige center stelde zijn teamgenoten niet teleur. Met z’n twee goals en één assist had de Canadees een stevige vinger in de pap. Ook Mark Scheifele was weer ongrijpbaar. Hij scoorde ook twee keer.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

JETS WINNEN SERIE: 4-3
De Nashville Predators mochten vorig jaar ruiken aan de Stanley Cup, maar de trofee werd uitgereikt aan de Penguins. Dit jaar wilden de Preds het beter doen, maar waren ze niet opgewassen tegen de jonge en snelle Winnipeg Jets. Voor deze franchise uit Manitoba is het de eerste keer dat ze in de finale van de Western Conference staan. In de nacht van zaterdag op zondag (01.00 uur CEST) mogen de Jets alweer aan de bak. In eigen huis ontvangen ze dan die andere verrassing uit het westen: de Vegas Golden Knights.

Coverfoto: John Woods/The Canadian Press

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen