Pacers en Timberwolves naar Conference Finals

Nadat de Timberwolves en Pacers beiden thuis de serie weer op 3-3 brachten moesten ze beiden voor game 7 op bezoek bij de tegenstander. Nooit makkelijk om te winnen, zeker niet in een game 7. Toch wisten ze allebei de wedstrijd te winnen en drongen beiden door naar de Conference Finals.

EASTERN CONFERENCE

PACERS SCHIETEN KNICKS UIT DE CONFERENCE SEMIFINALS

De Pacers gaan door naar de Eastern Conferece Finals. De wedstrijd tegen de Knicks in Game 7 werd met 130-109 gewonnen. Daardoor spelen ze nu tegen de Boston Celtics.

De wedstrijd was na een kwart al wel bijna beslist. Doordat de Pacers letterlijk uit de startblokken schoten keken de Knicks na 12 minuten basketbal al tegen een achterstand van 12 punten aan. Dat verschil liep in het tweede kwart op naar 15 punten. De reden van de ruime voorsprong was vrij simpel: De Pacers schoten 29 van hun 38 pogingen raak. Dat was goed voor een NBA-record in de playoffs (76,3%).

In de tweede helft leek de wedstrijd helemaal gespeeld toen Jalen Bruson zijn hand brak, en de wedstrijd moest verlaten. Bij OG Anunoby was, na de blessure die hem 4 wedstrijden kostte, de koek na 5 minuten speeltijd ook al op: hij speelde geen minuut meer. Met 9 driepunters en 39 punten deed Donte DiVincenco er alles aan om de wedstrijd nog te kantelen maar het was niet genoeg.

Bij de Pacers waren Tyrese Haliburton (26 punten), Paskal Siakam en Andrew Nembhard (20 punten) en Aaron Nesmith (19 punten, 8-8 FG) de grote namen. De Pacers zijn door de overwinning voor de eerste keer in 10 jaar weer van de partij in de Eastern Conference Finals.

WESTERN CONFERENCE

TIMBERWOLVES NA COMEBACK IN DE CONFERENCE FINALS

Na de oorwassing in de zesde wedstrijd van de Timberwolves en Nuggets was het ook tijd voor de zevende en beslissende wedstrijd. Het was er een met twee gezichten.

In de eerste helft draaide de Nuggets een prima helft, en er stond met rust een voorsprong van 15 punten op het scorebord. Dat kwam mede door een trage start van de Timberwolves, voornamelijk die van Anthony Edwards. Hij had in de eerste helft maar vier punten en drie assists. Maar in de tweede helft was het een heel ander verhaal. De Wolves schroefden hun verdedigende intensiteit flink omhoog en bezorgde de Nuggets een hoop problemen. Zo scoorde Murray in de eerste helft 24 punten en kwamen er in de 2e helft maar 11 bij, mede door het uitstekende verdedigende werk van Anthony Edwards.

Ook was Naz Reed goed bezig. Hij kwam na de vijfde fout van Karl-Anthony Towns in het vierde kwart binnen de lijnen en zorgde met zijn verdediging dat de Nuggets het lastig hadden. Tijdens een 85-82 voorsprong scoorde hij 4 punten op rij en gaf de assists op Edwards die een driepunter raakschoot. De stand was toen 92-82 met nog minder dan drie minuten te spelen.

UITBLINKERS

Voor de Nuggets kwam er voor Murray en MVP Jokic geen verdere hulp. Samen waren ze goed voor 69 punten, 22 rebounds en 10 assists. Geen enkele andere Nugget kwam op meer dan 10 punten uit. Bij de Timverwolves was het niet Edwards die aanvallend gezien belangrijk was, maar waren het Jayden McDaniels en Towns, die allebei goed waren voor 23 punten. Daarnaast scoorden Edwards(16), Gobert(13), Reed(11) en Conley(10) in de dubbele cijfers.

Door de overwinning spelen de Timberwolves voor het eerst in 20 jaar in de Western Conference Finals, waar de Dallas Mavericks de tegenstanders zijn. Voor de NBA is het al het 5e seizoen dat de kampioen van het voorgaande jaar de Conference Finals weet te behalen. De laatste die dat wel deed waren de Warriors die het in 2019 wel redden.