Oladipo: de nieuwe shooting guard van de Thunder

Oladipo
De Oklahoma City Thunder probeerden hem in 2013 te krijgen door op te schuiven in de NBA Draft. Drie jaar later is het alsnog gelukt. De 24-jarige Victor Oladipo is de nieuwe shooting guard van de Thunder in ruil voor big man Serge Ibaka.
Naast Oladipo komt ook Ersan Ilyasova en Domantas Sabonis (de zoon van Arvidas Sabonis) naar OKC. De Orlando Magic zien in Ibaka de ideale rim protector naast center Nic Vucevic, maar de vraag is of Orlando niet teveel heeft opgegeven?


Voor OKC geeft het vertrek van de ongelukkige Serge Ibaka (salaris van 12.25 miljoen dollar in 2016-2017) wat meer ruimte op de begroting voor Kevin Durant (free agent vanaf 1 juli) en Russell Westbrook (kan na komend seizoen de open markt testen).
In Oladipo krijgt Thunder-coach Billy Donovan een speler die de basket aanvalt, driepunters kan schieten en ijzersterk is in de verdediging. De voormalig Hoosier was afgelopen seizoen goed voor 16.0 punten, 4.8 rebounds en 3.9 assists met een 16.7 PER. Daarnaast laat hij verbetering zien in het schieten van driepunters (.327 in zijn 2013-2014, .339 in 2014-2015 en .348 in 2015-2016).
Dat zijn cijfers die niet misstaan in Oklahoma City. Ter vergelijking: de startende shooting guard voor de Thunder leverde afgelopen seizoen slechts 6.0 punten en 0.8 assists af in 23.8 minuten met een .302 schotpercentage van downtown (via ESPN). De verwachting is dat Oladipo de rol van Dion Waiters overneemt. Waiters, die goed speelde in de play-offs, heeft aangegeven graag te blijven, maar je weet nooit wanneer er een mooie ploeg aanmeert op Waiters Island.
Oladipo (een goede vriend van Durant) is vooral verdedigend een upgrade boven Waiters. Ik bedoel, veel succes met scoren tegen de volgende smallbal lineup:


De Golden State Warriors zijn gewaarshuwd! In ieder geval worden de Thunder feestjes een stuk beter met een zingende Oladipo.
https://youtu.be/liFlQmwie5Y?t=28s
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen