NBA Week in Review: Nieuwe start Brooklyn, domme fout Portland

Brooklyn Nets v Atlanta HawksNieuwe start in dramafranchise Brooklyn
In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere het ontslag van Brooklyn Nets-coach Lionel Hollins.
Vier jaar geleden kwamen de Nets naar de Concrete Jungle van Brooklyn. Een prachtige Barclays Arena was voortaan de thuishaven voor de verhuisde Nets, met Brooklyn’s own Jay-Z als mede-eigenaar. De Russische miljardair Mikhail Prokhorov had grote plannen met de Nets, en beval zijn GM Billy King om zo veel mogelijk sterren in het team te krijgen, wat het ook mocht kosten.
Deron Williams, Joe Johnson, en Brook Lopez kregen megacontracten in 2012 en tijdens de 2013 draft ruilden de Nets hun first-round picks van 2013, 2016 en 2017 in voor Paul Pierce, Kevin Garnett, Jason Terry en D.J. White.
Drie seizoenen later is dit het resultaat: twee play-off campagnes tot de eerste ronde, eentje tot de Conference semi-finals. Van het sterrenensemble zijn alleen Brook Lopez en Joe Johnson nog over. De Nets zijn het op-een-na slechtste team in de Eastern Conference en hebben ze geen first round draft picks voor de komende twee seizoenen.
Vorige week realiseerde Prokhorov hetgeen dat de hele NBA-wereld al wist: The Nets suck. Head Coach Lionel Hollins werd weggestuurd en GM Billy King vertrok zelf. “A small reset” noemt de Rus het zelf, maar het gaat heel wat moeite kosten om de Nets weer op de rit te krijgen. Om te beginnen met het verhandelen van Joe Johnson en Brook Lopez…
Geen C.J. McCollum door administratieve fout Portland Trail Blazers
In Nederland hebben we de Kozakken Boys die moeite hebben met het inschrijven van hun spelers, in de NBA de Portland Trail Blazers. De ploeg uit Oregon kon in de wedstrijd tegen de L.A. Clippers woensdagavond niet beschikken over hun guard C.J. McCollum door er een administratieve fout. De trainer van de Blazers had Luis David Montero omcirkeld op het formulier in plaats van McCollum.


De Portland Trail Blazers probeerde de fout te herstellen, maar daarvoor was de goedkeuring van de Clippers coach Doc Rivers nodig. Rivers weigerde, waardoor niet McCollum maar Allen Crabbe werd opgeroepen voor de starting five. McCollum, een van de kanshebbers voor de Most Improved Player of the Year award, moest toekijken hoe zijn Porland Trail Blazers met 109-98 ten onder gingen.

Griffin-loze Clippers blijven winnen
Net als veel teams in de Western Conference begonnen de Los Angeles Clippers wat matig aan het seizoen. De nieuwe aanwinsten die de bank van de Clippers zo sterk zou maken, lieten zeer weinig zien. Maar de Clippers hebben hun topvorm te pakken en zijn bezig met een winstreeks van negen wedstrijden, momenteel de langste van alle NBA teams. De Clippers doen dit zonder hun ster Blake Griffin, waardoor onze redacteur Sam Planting zich afvroeg of de Clippers beter af zijn zonder Griffin.
Enige nuance op de reeks: Van alle verslagen teams, bevinden alleen de Utah Jazz zich in de top-8 van hun Conference.
Foto:Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen