NBA Update: PG-13, Melo & Russ te sterk voor Knicks, Clips winnen 'battle for LA'

OKC OVERMEESTER NYK IN DEBUUT MELO

Het nieuwe Thunder-hoofdstuk van Carmelo Anthony begon in schoonheid. De 33-jarige forward scoorde 22 punten op zijn ex-team in een easy-breezy 105-84 overwinning.
MVP Russell Westbrook zette zijn triple-double rampage van vorig seizoen gewoon verder met 21 punten, 16 assists en 10 rebounds, en mede-nieuwkomer Paul George toonde zich sterk met een team-high 28 punten.

Kristaps Porzingis van de Knicks had 31 punten en 12 rebounds. Enes Kanter, die richting New York werd gestuurd in de Anthony-deal, sprokkelde 10 punten en 7 rebounds. Geen enkele andere Knicks-speler scoorde in dubbele cijfers.
Porzingis toonde zich sterk in de eerst helft met 19 punten, maar de Thunder zaten stevig in het zadel: George bezegelde het tweede kwart met een dunk voor een 53-42 voorsprong. Kanter zou vroeg in Q3 drie keer scoren, maar achtereenvolgende alley-up dunks van Steven Adams en Andre Roberson gaven een sterk signaal: deze wedstrijd was voor Oklahoma City.

GRIFFIN & JORDAN DOMINEREN LAKERS

‘Earthquake’ Blake Griffin scoorde 29 punten en center DeAndre Jordan liet 14 punten en maar liefst 24 rebounds optekenen op donderdagavond. De Clippers wonnen 108-92 van de Lakers en gaven daarmee een warm NBA-welkom aan Lonzo Ball, de Chosen One van Laker-land. Lou Williams deed 12 punten in het mandje in zijn debuut voor de Clips.
Ball, de No. 2 pick in de NBA Draft, had een bescheiden stat line van 3 punten, 4 assists en 9 rebounds. De 19-jarige point guard werd goed onder de duim gehouden door Patrick Beverley en moest een 1-voor-6 shooting night afleveren.

Brook Lopez scoorde 20 punten in zijn debuut voor de Lakers, Jordan Clarkson had 18. Milos Teodosic, de 30-jarige Servische rookie, converteerde twee 3-punters.
De Clippers gingen vroeg in het derde kwart met de wedstrijd lopen. Het team van Doc Rivers bouwde een voorsprong op van 24 punten en keek nooit meer achterom.