NBA Update: Kobe wint Oscar, Love openbaart paniekaanval

KOBE BRYANT WINT OSCAR

Los Angeles Lakers-legende Kobe Bryant heeft afgelopen zondag een Oscar gewonnen voor zijn film Dear Basketball. Hij won de prijs in de categorie ‘Beste Korte Animatiefilm’. Na het horen van zijn naam ontving hij de prijs samen met animator Glen Keane. Bryant voegt de prijs toe aan zijn al indrukwekkende prijzenkast. De ex-Laker veroverde tijdens zijn carrière bij Los Angeles onder andere vijf NBA Championships, was 18-voudig All-Star en eenmalig MVP van de league.
Dear Basketball is een vijf minuten durende animatiefilm met alle hoogtepunten uit de loopbaan van de voormalig shooting guard van de Lakers. Bryant en Keane baseerden de film op een gedicht uit 2015, het laatste jaar uit de loopbaan van Kobe. Na de uitreiking reageerde de basketbalster verheugd: Dit voelt beter dan het winnen van een kampioenschap.”
Ook deelde Kobe nog een sneer uit naar Laura Ingraham, presentatrice van de “Shut up and dribble”-uitspraak. Bryant zei hierover bij de Oscaruitreiking: “Ons basketballers is verteld dat we onze mond moeten houden en dribbelen. Ik ben blij dat wij iets meer hebben gedaan dan dat”.

HAYWARD DIT SEIZOEN NIET MEER IN ACTIE

Gordon Hayward van de Boston Celtics komt dit seizoen definitief niet meer in actie, aldus Celtics-coach Brad Stevens. Hayward raakte in de eerste wedstrijd van het seizoen zwaar geblesseerd aan zijn enkel. In het duel tegen de Cleveland Cavaliers op 17 okotober 2017 ging de small forward de lucht in om een alley-oop te pakken. Tijdens die sprong botste hij met LeBron James. Hayward kwam door deze botsing totaal verkeerd terecht en brak zijn enkel op gruwelijke wijze.
Er waren nog geruchten dat Hayward, die dit seizoen een vierjarig contract ter waarde van $128 miljoen tekende bij de Celtics, misschien toch nog terug zou keren. Een geluk voor de Celtics is dat Hayward’s vervanger, Jayson Tatum, het boven verwachting goed doet.

Gordon Hayward (Steven Senne/AP)

KEVIN LOVE PRAAT OVER PANIEKAANVAL

Vlak voor de All-Star Game gaf Toronto Raptor guard DeMar DeRozan in gesprek met verslaggever David Aldridge aan te lijden aan een depressie. Nu heeft ook Kevin Love zich uitgelaten over zijn mentale gesteldheid, in een open brief aan The Players Tribune. Zo zegt hij in de wedstrijd van zijn Cleveland Cavaliers tegen de Atlanta Hawks van 5 november een paniekaanval heeft gekregen.

When I got to the bench, I felt my heart racing faster than usual. Then I was having trouble catching my breath. It’s hard to describe, but everything was spinning, like my brain was trying to climb out of my head.

Kevin Love, The Players Tribune

Love werd naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij in de kleedkamer op de grond ging liggen om naar adem te happen.
De power forward laat weten dat hij blij is dat DeRozan al eerder gepraat heeft over de mentale gezondheid van atleten. “De realiteit is dat we waarschijnlijk veel gemeen hebben met waar onze vrienden, collega’s en buren mee te maken hebben”, schrijft Love. In de afgelopen periode is Love regelmatig bij een therapeut geweest voor zijn problemen. De speler van de Cavs herstelt momenteel nog van een gebroken hand. Hij hoopt binnenkort weer te gaan spelen voor het team uit Cleveland.

(Christian Petersen/Getty Images)

DEVIN BOOKER IN SPOOR LEBRON EN DURANT

Phoenix Suns guard Devin Booker scoorde afgelopen weekend in de wedstrijd tegen de Oklahoma City Thunder maar liefst 39 punten. Dat was echter niet het meest bijzondere aan de avond van Booker. Hij bereikte namelijk de mijlpaal van 4000 punten in zijn carrière.


Slechts twee spelers in de geschiedenis van de NBA deden dit op jongere leeftijd dan hij: LeBron James en Kevin Durant. De huidige nummers vier en vijf: Carmelo Anthony en Kobe BryantMet deze mijlpaal schaart Booker zich dus in een mooi rijtje.

Coverfoto: NBA.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen