NBA Update: Knicks scoren 8 punten in Q3 in L, triple-doubles voor Harden & Westbrook

9811897-nba-new-york-knicks-at-toronto-raptors-850x560
Raptors winnen van Knicks
Als het derde kwart een indicatie is van hun verdedigende capaciteiten, kunnen de Toronto Raptors nagenoeg elke tegenstander ontwrichten. Op zondagavond liep ook hun offense gesmeerd, wat betekende dat de Knicks van Carmelo Anthony eigenlijk niets voor het zeggen hadden. De Raps claimden Q3, 27-8, waarmee meteen de basis was gelegd voor een 116-101 overwinning op New York. Guard DeMar DeRozan gaf het tempo aan met 23 punten. Hij had ook vijf assists en vijf rebounds. Teammate DeMarre Carroll had 20 punten, Kyle Korver deed 16 punten, negen asssists en vier rebounds in het mandje.

Anthony had 18 punten voor de Knicks. Justin Holiday (17 punten) en Derrick Rose (16 punten) deden wat ze konden om de forward bij te staan, maar het was niet genoeg. Het werd de vierde L in vijf wedstrijden voor New York, die vijf wedstrijden beneden .500 staan met de helft van het seizoen in de achteruitkijkspiegel.
12e triple-double voor Harden
Als de shots vallen voor Houston, zijn ze bijna niet te houden. Dat was op zondagavond ook het geval, en er werd zelfs adequaat verdedigd in de tweede helft, goed voor een 137-112 ontmanteling van de Brooklyn Nets. Guard Eric Gordon scoorde 24 punten, backcourt mate James Harden had 22-11-11 en is goed voor een dozijn triple-doubles op het seizoen. Gordon was een van vier Rockets met vier gemaakte driepunters – als team converteerde Houston er 21 aan een scorching hot 47,7 procent. Gordon, Harden & Co. begonnen sterk aan het derde kwart met 13 punten op rij en stonden op een gegeven moment 92-73 voor na twee vrije worpen van forward Ryan Anderson. De Rockets bereikten honderd punten met 1:42 te gaan Q3.

Brook Lopez speelde niet voor de vierde wedstrijd op rij. Vervanger Justin Hamilton scoorde 11 punten. Trevor Booker (18 punten), Rondae Hollis-Jefferson (14) en Randy Foye (13) deden wat ze konden, maar met 38 rebounds tegen 50 en 18 turnovers, waren de Nets gewoon niet opgewassen tegen de Rockets.
20e triple-double voor Westbrook
Een triple-double voor Russell  Westbrook + een sterke showing van Enes Kanter = een W voor de Thunder. De formule blijft vooralsnog overeind. Al moeten we zeggen dat Victor Oladipo cruciaal was in de 112-118 W op de Sacramento Kings. Met twee vrije worpen haalde hij het vuur uit een furieuze 14-4 run van de tegenpartij, wat meteen ook de overwinning bezegelde. Westbrook scoorde 36 punten, haalde 11 rebounds neer en deelde 10 helpers uit – meteen goed voor zijn 20e triple-double van het seizoen en de 57e van zijn carrière. Nog twee en hij staat op gelijke voet met Larry Bird. Kanter had 29 punten vanop de bank.

DeMarcus Cousins scoorde 31 punten voor de Kings, die hun vijfde wedstrijd op zes verloren.