NBA Update: Draft lottery odds, Awards en meer

Het reguliere seizoen is beëindigd en voor 14 teams betekent dat dat er kan worden toegeleefd naar de start van het volgend seizoen. Eerst komt echter nog de NBA Draft (inclusief Draft Lottery) en worden de NBA awards uitgereikt.

LOTTERY ODDS NBA DRAFT

De teams die klaar zijn kijken met verlangen uit naar de NBA Draft. Vooral degene die aan het eind van het seizoen flink getankt hebben of het simpelweg gewoon niet haalden met het team wat beschikbaar was. De vijf slechtste teams van dit seizoen hebben de grootste kans om de nummer 1 pick te pakken.

Dit is het laatste seizoen dat tanken zin heeft, want vanaf volgend jaar gaat het systeem op de schop.


NBA AWARDS: MVP


Deze race is zeker geen gelopen zaak. James Harden klopte vorig jaar al nadrukkelijk op de deur maar die werd toen dichtgehouden door Russell Westbrook. Dit jaar staat hij zelf achter de deur. Degene die dit keer aan het bonzen is, is LeBron James. Met geweldig basketbal leidt hij de Cavaliers weer naar de playoffs. Hij heeft dit seizoen de meeste minuten gemaakt van zijn vijftien jaar durende carrière. Dit zegt wat over het onderhoud van zijn lichaam.
Harden daarin tegen is hét gezicht van de Houston Rockets. The bearded one weet vanaf elke plek op het veld raak te schieten; vooral de driepunters vallen er lekker in. Wat niet onbelangrijk is, is dat hij de Rockets naar het beste record van het seizoen heeft geleid, boven de Warriors, Cavaliers en Raptors. Niet iedereen is het er echter mee eens dat Harden frontrunner is in de MVP race.

Er is echter wel een kleine maar, want dit zijn natuurlijk niet de enige spelers die de MVP-titel kunnen binnenhalen. Russell Westbrook heeft al voor het tweede jaar op rij een gemiddelde triple-double. Dit jaar was hij goed voor 25,4 punten, 10,1 rebounds en 10,3 assists.


ROOKIE OF THE YEAR


Dit is ook een interessante categorie. Ook hier zijn er eigenlijk voornamelijk twee kanshebbers. De eerste is Ben Simmons. Hij is, naast Joel Embiid, de aanvalsleider van de 76ers. Als je in je eerste jaar 15,8 punten, 8,1 rebounds en 8,2 assists geeft, ben je hoe dan ook belangrijk voor je team. Ook hier is een kleine ‘maar’ te vinden: Simmons miste zijn eerste jaar door blessureleed. Dit is voor sommige basketball watchers reden om hem niet meer als rookie te zien.

DONOVAN MITCHELL

De andere kanshebber is Donovan Mitchell van de Utah Jazz, die in zijn eerste jaar heeft laten zien dat hij echt een goede speler is. Met 20,5 punten, 3,7 rebounds en 3,7 assists kom je al een aardig eind. Hij won ook de Slam-Dunk contest.
Mitchell en Simmons hadden de laatste dagen mot over de Rookie of the Year. Dat begon toen Simmons in een interview zei dat geen enkele andere rookie hem is opgevallen dit seizoen, behalve zichzelf. Mitchell is van mening dat Simmons geen rookie meer is. Hij droeg zelfs twee wedstrijden achter elkaar truien om aan te geven dat hij het onzin vindt dat Simmons als rookie wordt aangeduid.

OVERIG NIEUWS:

  • Andre Ingram heeft een tiendaags contract getekend bij de Los Angeles Lakers. De 32-jarige speler speelde tien jaar in de G-league en heeft nu dus aan het echte werk mogen proeven. In z’n eerste wedstrijd scoorde hij 19 punten, waarvan er twaalf van de driepuntslijn kwamen. Ingram is nu de oudste Amerikaanse rookie sinds 1964 en de rookie bij de Lakers met de meeste punten sinds Nick van Exel er 23 had in 1993. In zijn tweede wedstrijd kwam Ingram tot 5 punten, 3 rebounds, 6 assists en 2 steals. Leuk feitje: voor zijn tiendaags contract (twee wedstrijden) ontving Ingram $13.824. In een heel seizoen in de G-league verdient hij $19.000.
  • New York Knicks hebben een kleine twee uur na de gewonnen wedstrijd tegen de Cavs coach Jeff Hornacek ontslagen na twee jaar dienst. Er worden nu al mogelijke opvolgers genoemd, namelijk Mark Jackson, David Fizdale en David Blatt.
  • Ook de Orlando Magic heeft coach Frank Vogel ontslagen. Na twee seizoenen in Florida (54-110 record) vindt de club het dus wel mooi geweest.

Coverfoto: NBA.com

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen