NBA Playoffs Update #32: Houston blaast Golden State omver

De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

HOUSTON NEEM REVANCHE MET TEAMPRESTATIE

DE HEADLINES

De tweede wedstrijd in de Western Conference Finals is gewonnen door de Houston Rockets met 127-105. Waar Houston in de eerste wedstrijd de grootst mogelijke moeite hadden om de Warriors af te stoppen, lukte dit afgelopen nacht wel. Steph Curry had met 16 punten, 7 rebounds en 7 assists nog een redelijke wedstrijd. Alleen had hij, net als in eerste wedstrijd, moeite met het vinden van de basket. Daarin was hij niet alleen. Klay Thompson en Curry schoten gecombineerd 10 uit 30 FG en 3 uit 12 driepunters (waarvan Curry 1 uit 8 driepunters). De enige die aan de Warriors’ kant weer niet te verdedigen was, was Kevin Durant. Misschien wordt het toch maar eens tijd dat hij de bijnaam the slim reaper gaat omarmen want hij steekt in bloedvorm en valt simpelweg niet te verdedigen op dit moment.

TEAMPRESTATIE

Uit de boxscore blijkt al dat Houston een uitstekende teamprestatie neerzette. De grote man was nog steeds wel James Harden met 27 punten en 10 rebounds, maar ook hij had moeite met zijn schot. Hij schoot slechts 9 uit 24 waarvan 3 uit 15 driepunters. Wie geen moeite hadden met hun schot waren de in de vorige wedstrijd onzichtbare PJ Tucker en Trevor Ariza. Gecombineerd schoten zij 15 uit 18 FG waarvan 6 uit 9 driepunters. Tel daarbij nog eens de 27 punten van potentiële sixth man of the year Eric Gordon bij op en dan heb je alle ingrediënten om Golden State te verslaan.
De ruime overwinning tekende zich al in het eerste kwart af. Nadat de eerste minuten gelijk op gingen, liepen de Rockets aan het eind van het eerste kwart uit naar een voorsprong rondom de 10 punten. Af en toe deelde Golden State wel speldenprikken uit om de voorsprong te verkleinen. Echter spannend werd het nooit meer.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De volgende wedstrijd is in de nacht van zondag op maandag. Zoals zo vaak is dit een cruciale wedstrijd. Houston wil graag het thuisvoordeel heroveren terwijl Golden State graag de Rockets weer op hun plek willen zetten. De verwachtingen zijn hoog en iedere liefhebber zit er zondagnacht klaar voor.

Coverfoto: Thomas B. Shea-USA TODAY Sports