NBA Trade Deadline Special: Tankers

Brooklyn Nets v Washington Wizards
De week na All-Star Weekend staat in teken van een ding: de Trade Deadline. Donderdag 18 februari is de laatste dag van het seizoen waarop teams nog een trade mogen maken, en elk jaar gebeurt er wel iets dat het seizoen compleet omgooit. Enkele voorbeelden zijn de verhandeling van Pau Gasol naar de Chicago Bulls en de trade van Carmelo Anthony naar de New York Knicks. Donderdag zullen de General Managers hun telefoons kapot bellen, op zoek naar een goede deal.
In de weken voor Deadline Day wordt er hevig gespeculeerd. Elk akkefietje binnen en buiten het veld wordt vergroot en als eventuele reden voor een trade gezien. SportAmerika gaat lekker mee met het mediacircus en presenteert de NBA Trade Deadline Special, waarin we voor elk NBA-team een ruilvoorstel doen. We beginnen onderaan met de tankers.
Tankers
Deze zes teams zijn absoluut geen reclame voor de NBA. Ze willen zo slecht mogelijk zijn om een zo hoog mogelijke draft pick te krijgen. Sommige teams hebben echter nog een paar oude veteranen die niet meer passen in het nieuwe team, waarin de jonge talenten de voorkeur hebben gekregen. Hier moeten ze daarom zo snel mogelijk van af komen, om er misschien nóg een draft pick voor te krijgen.
De teams zitten niet allemaal in hetzelfde stadium wat betreft hun tank-proces. Brooklyn Nets en de Milwaukee Bucks haalden vorig seizoen nog de playoffs, maar door blessures of slechte beslissingen in de zomer presteren ze slecht. Ze kunnen daarom beter alles wat te oud en te duur is traden, en vanuit hun jonge kern weer opnieuw beginnen. Hetzelfde geld voor de Phoenix Suns, die twee jaar geleden nog 48 wedstrijden wisten te winnen. De Suns bewezen hun status als zeer disfunctionele organisatie in de laatste twee zomers met ontzettend slechte roster moves, waardoor ze nu weer helemaal terug bij af zijn.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen