Het seizoen van Giannis Antetokounmpo: The Greek Freak


Giannis Antetokounmpo is uitgegroeid tot absolute smaakmaker in NBA-land. Met zijn 23 jaar is hij een ruw juweel die een echte diamant kan worden als hij zich blijft ontwikkelen. Zijn bijnaam doet hem eer aan: the Greek Freak.

STATS

De vijf seizoenen die the Greek Freak nu in de NBA speelt, heeft hij in de vijf meest belangrijke categorieën elk jaar verbetering getoond. Alleen dit jaar blijven de assists, blocks en steals íets achter. Voor de rest zien we nog steeds een enorme verbetering ten opzichte van zijn eerste jaar. Zijn stats dit seizoen: 27,9 ppg, 10,4 rpg, 4,7 apg, 1,2 spg en 1,3 bpg dat versterkt hij ook nog is met ongelooflijk efficiëntie: 54,1% en 30,5% van 3-point land.

STANDINGS

Milwaukee doet het op het moment goed in de Eastern Conference. De Bucks staan momenteel met een 30-23 record op plek vijf, één wedstrijd achter nummer drie Cleveland. Vorig seizoen hadden de Bucks na 53 wedstrijden een record van 23-30. Dat de ploeg het zo goed doet, is natuurlijk voor een groot deel te danken aan Giannis. Vlak echter ook Eric Bledsoe (17p/3r/4a) en Khris Middleton (20p/5r/4a) niet uit.
Jabari Parker is ook weer terug van een blessure. Deze vier spelers zijn het belangrijkst voor Milwaukee met het oog op de toekomst. Giannis (23), Parker (22) en Middleton (26) zitten net voor of midden in hun top, dus het kan nog beter worden.

GEWELDIGE ACTIES

Door zijn enorme lengte en lange armen maakt Antetokounmpo de ene fantastische dunk na de andere. Afgelopen nacht had hij weer een geweldige actie waarbij hij letterlijk over Tim Hardaway Jr. vloog.

 
Ook deze andere dunk mag er zijn…

 
… en omdat we er geen genoeg van krijgen, is hier een samenvatting van zijn beste 34 plays.

Cover photo: YouTube Still
Top photo: Calvin Mattheis / Journal Sentinel
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen