NBA Recap: Zege Spurs versterkt Boban-mania

boban
De San Antonio Spurs hebben vannacht voor de 8e keer op rij en voor de 33e keer dit seizoen gewonnen. Tegen de danig opgeschudde Brooklyn Nets maakte de ploeg van coach Gregg Popovich er een galavoorstelling van. Zonder al te veel inspanning werden de Nets namelijk met 106-79 opzij gezet.

Dat de machine van de Spurs nauwelijks meer geolied hoeft te worden om soepel te lopen werd vannacht wel duidelijk aan de hand van het optreden van grote man Boban Marjanovic. De 2m22 lange Serviër, die tot verrassing van velen door Popovich werd gehaald afgelopen zomer, heeft zich in de kortste keren ontpopt tot een publiekslieveling in zowel San Antonio als de rest van de NBA.
Dat niet alleen, Marjanovic blijkt ook over de nodige basketball-moves te beschikken. Hij heeft zich het systeem van coach Pop eigen gemaakt, en werd daarom beloond met liefst dertien minuten speeltijd vannacht — meer dan zes minuten langer dan normaal. Boban liet door middel van een heuse no-look pass (!) zien dat het vertrouwen niet op niks gebaseerd is.

Marjanovic was tegen de Nets goed voor 13 punten, waarmee hij zowaar de derde Spur was achter topscorer LaMarcus Aldridge (27 punten) en nummer twee Kawhi Leonard (17 punten). Boban deed met zijn score bovendien niet bepaald onder voor de beste man bij de Nets, Brook Lopez, die 18 punten maakte.
Geen wonder dat ook de Nets-fans zich nadrukkelijk lieten horen voor de boomlange Balkan-basketballer. Boban zei na afloop tegen journalisten dat, hoewel de aanmoedigingen weliswaar geen Red Bull waren, hij er toch vleugels van kreeg. Niet dat hij ze nodig heeft: hij kan dunken zonder dat hij echt van de grond moet komen.

De indrukwekkende vorm van de Spurs en de af en toe moeizame zeges van de Warriors doet sommige NBA-verslaggevers fluisteren dat San Antonio en niet Golden State de te kloppen ploeg is dit seizoen. Vrijdag zullen we ongetwijfeld meer weten. Dan spelen de mannen van Gregg Popovich tegen de nummer één in het oosten: de Cleveland Cavaliers. Wij zitten er alvast klaar voor!
Wizards verrassen Bulls in eigen huis
De Chicago Bulls waren bezig aan een indrukwekkende zegereeks, maar de nummer twee van het oosten heeft vannacht al de tweede smadelijke nederlaag op rij geleden. Na het verlies tegen de Atlanta Hawks gingen de Bulls ook vannacht met ruime cijfers (14 punten) onderuit tegen de Washington Wizards. In Chicago werd het 114-100.

Ondanks de (pijnlijke) terugkeer van Joakim Noah in de gelederen van de Bulls kreeg de thuisploeg geen vat op de aalgladde Wizards. In het bijzonder John Wall bleek vaak ongrijpbaar, en dat terwijl de 25-jarige spelverdeler uit D.C. kampt met lichte kwetsuren aan zijn knie en ribben. Wall was goed voor zeventien punten en tien assists, een keurige double-double.
Wall was een van de zeven Wizards-spelers die meer dan tien punten scoorden. Ooit Ramon Sessions, Otto Porter, Nene, Jarell Eddie, Garrett Temple en Kelly Oubre Jr. kwamen in de dubbele cijfers terecht, iets wat coach Randy Wittman ongetwijfeld tevreden zal stemmen. Zijn team liet immers zien via meerdere spelers gevaarlijk te zijn — of was het koelbloedig?

Het meest opmerkelijke aan de huidige vormcrisis van Chicago is het feit dat iedereen de schuld bij Derrick Rose wil leggen. Vannacht was Rose met 23 punten de topscorer bij de Bulls, maar wie goed kijkt naar de box score ziet dat Chicago met hem op het veld de meeste baskets tegen kreeg. De +/- score van Rose was liefst -26, het slechtste van alles en iedereen op het veld.
Hoewel Derrick Rose vrede heeft met zijn vorm én zijn positie binnen de Bulls, zullen er ongetwijfeld harde noten gekraakt gaan worden in de loop van het seizoen. Vooralsnog staat Chicago er puik voor op de derde plek in het oosten, maar de nummers vier tot en met zeven staan op marginale achterstand en gerommel in de tent kan de ploeg zich niet permitteren.
Score Sheet
San Antonio Spurs @ Brooklyn Nets: 106-79
Washington Wizards @ Chicago Bulls: 114-100
Miami Heat @ Golden State Warriors: 103-111
Foto: Reddit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen