NBA Recap: Spurs boeken twaalfde zege op rij

Spurs
San Antonio Spurs is op dit moment de beste ploeg in de NBA, zoveel lijkt duidelijk na alweer de twaalfde zege op rij. De ploeg van coach Gregg Popovich won overtuigend van de Phoenix Suns (117-89) en lijkt klaar voor de ontmoeting tegen koploper Golden State Warriors van aanstaande maandag. Lonkt de eerste plek voor de Texanen?

Popovich gaf zijn bankzitters tegen de nog altijd dolende Suns veel minuten om te bewijzen dat ook zij een essentieel onderdeel vormen van het team. De mindere goden stelden coach Pop niet teleur. Zelfs zonder de leidende kwaliteiten van Tony Parker en big fundamental Tim Duncan – die kampten met een lichte blessure (Parker) of rust kregen (Duncan) – haalde San Antonio onverminderd hard uit.
Publiekslieveling Boban Marjanovic speelde bijvoorbeeld ruim 21 minuten, en was goed voor 17 punten, 13 rebounds en – ja, ja! – 1 steal. Ook Jonathon Simmons speelde een puike wedstrijd, waarin hij dertien punten scoorde en ook uithaalde met een heerlijke dunk. De conclusie? Ook de bank van de Spurs is onaards goed.
bench
Terwijl de Spurs de luxe hadden om belangrijke spelers buiten de line-up te houden (Popovich vond zelfs dat zijn basisspelers geen opgepepte indruk maakten), hadden de Suns juist te weinig spelers ter beschikking. Jeff Hornacek moest het doen met negen man, en de al zo getroebleerde franchise lijkt dus ook op het gebied van blessures geen mazzel te hebben.
Rekening houdend met het feit dat Lorenzo Brown en P.J. Tucker slechts een handvol minuten speelden en nul punten scoorden, en de notie dat Cory Jefferson en Sonny Weems niet of nauwelijks productief waren in hun tijd op het veld, waren er slechts vijf spelers die een beetje van zich lieten horen aan de kant van de Spurs, met rookie Devin Booker (24 punten in ruim 43 minuten) als uitblinker.

De ietwat zakelijke overwinning van de Spurs liet weinig te genieten over. Nou ja, weinig anders dan de grote grijns op het gezicht van de redactie bij het zien van zoveel leuke momenten van Boban the Barbarian. Als je 21 minuten speelt gebeurt er altijd wel wat. Of, zoals een van de TNT-commentatoren opmerkte toen Boban tegen de vlakte ging: “Marjanovic falls, and you can feel it over here.”

Cavaliers rechten rug tegen Clippers
Na het smadelijke verlies tegen de Golden State Warriors hebben de Cleveland Cavaliers vannacht de rug gerecht tegen een topploeg: de Los Angeles Clippers. Voor eigen publiek namen LeBron en co in het tweede bedrijf afstand van de nummer vier van het westen, en ondanks een hachelijk vierde kwart werd het uiteindelijk nog een comfortabele 102-115.

Vooral King James zelf speelde een uitstekende wedstrijd. Met 22 punten, 12 assists en 0 turnovers had hij een bealngrijk aandeel in de zege. De hardwerkende Kevin Love (achttien punten, twaalf rebounds) probeerde zijn labbekakkerige voorkomen tegen de Warriors van het netvlies van de Cavaliers-fans te wissen, maar slaagde daar door zijn vijf turnovers slechts ten dele in.
Aan de zijde van de Clippers ging het allemaal een stuk minder vloeiend. Niet dat de ploeg van coach Doc Rivers zo slecht speelde, overigens: een field goal percentage van 45% is bij lange na niet dramatisch, maar het was niet genoeg om de ontketende Cavaliers van repliek te dienen. Als je als CP3 zijnde na een mooie beweging ook de driepunter niet raak schiet weet je hoe laat het is.

De Clippers blijven door het verlies de duidelijke nummer vier in het westen, en de Cavaliers voorkomen nog meer gezichtsverlies in aanloop naar de All Star Game. Gezien de aanhoudende winning streak van de Toronto Raptors is het maar goed ook dat de Cavaliers de zeges binnenhengelen.
Score Sheet
Los Angeles Clippers @ Cleveland Cavaliers: 102-115
Detroit Pistons @ New Orleans Pelicans: 99-115
Memphis Grizzlies @ Denver Nuggets: 102-101
Atlanta Hawks @ Sacramento Kings: 88-91
San Antonio Spurs @ Phoenix Suns: 117-89
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen