NBA Recap: Paul leidt Clippers ondanks afschuwelijk begin langs Heat

CP3
De Los Angeles Clippers hebben vanavond een knappe overwinning geboekt in Miami. In de American Airlines Arena werd het 93-100 voor de ploeg van coach Doc Rivers.
Het eerste kwart was niet om aan te gluren. Beide ploegen kwamen maar heel moeilijk tot scoren. De Clippers raakten vijf van de 21 pogingen in de eerste twaalf minuten. Miami deed het met 8-uit-22 niet veel beter. Ondanks het afschuwelijke begin van de Clippers stond de ploeg bij rust wel met 45-46 voor. In de tweede helft ging het een stuk beter bij Los Angeles. De ploeg uit Californië liep in het derde kwart uit naar een voorsprong van acht punten. In het laatste bedrijf kwam Miami nog een aantal keer terug tot drie punten, maar verder dan dat zou de ploeg van Erik Spoelstra niet komen. In de laatste twee minuten liepen de Clippers uit tot een voorsprong van twaalf punten. Uiteindelijk zou er na 48 minuten een eindstand van 93-100 op het scorebord staan.

Chris Paul, die bij rust slechts twee van zijn dertien schoten had geraakt, werd de topscorer aan de kant van de Clippers. CP3 was goed voor 22 punten en zeven assists. Hij zou uiteindelijk acht van zijn 23 schoten raken. Jamal Crawford was belangrijk vanaf de bank. De guard noteerde twintig punten. DeAndre Jordan was vooral belangrijk als verdediger. De center had negen punten, elf rebounds en drie blocks.
Bij de Heat eindigden drie spelers met zeventien punten, namelijk Chris Bosh, Dwyane Wade en Goran Dragic. Bosh had de meeste moeite om aan dit aantal te komen. De power forward schoot slechts vijf van zijn zeventien schoten raak. Hassan Whiteside, die maar zeventien minuten in actie kwam, was goed voor een double-double. Hij had tien punten en tien rebounds.
Miami blijft door de nederlaag op de vijfde plaats in de Eastern Conference staan. De ploeg verloor vier van de laatste tien duels. De Clippers staan met 34 overwinningen en zeventien nederlagen op een vierde plaats in het westen.

Vucevic schiet Orlando langs Atlanta
De Orlando Magic hebben na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens gewonnen. In eigen huis werden de Atlanta Hawks, de nummer vijf in de Eastern Conference, met 96-94 verslagen. Met nog minder dan vier minuten te spelen stond Orlando nog met acht punten voor. De Hawks kwamen echter sterk terug en maakten met nog 48 seconden te gaan zelfs gelijk: 94-94. Nikola Vucevic zou uiteindelijk met een buzzer-beater de wedstrijd beslissen in het voordeel van de Magic. Het was pas de derde overwinning van de Magic in 2016.

Vucevic eindigde de wedstrijd met 22 punten. De center raakte elf van zijn negentien schoten. Ook pakte hij nog negen rebounds. Naast Vucevic hadden ook de vier andere basisspelers meer dan tien punten. Evan Fournier noteerde er 21. Victor Oladipo was goed voor negentien punten. De twee andere starters, Aaron Gordon en Elfrid Payton, waren goed voor een double-double. Payton had twaalf punten en twaalf assists. Gordon zette elf punten en dertien rebounds op het scorebord.

Jeff Teague werd met 24 punten de topscorer aan de kant van de Hawks. De point guard raakte tien van zijn zeventien schoten. Ook Kent Bazemore speelde een goede wedstrijd met 23 punten en acht rebounds.
Morgenavond komen beide clubs elkaar weer tegen. Dan vindt de wedstrijd plaats in Atlanta. Het duel begint om 2:00 Nederlandse tijd.
Kings verliezen ondanks sterke wedstrijd Rondo
De Boston Celtics blijven maar goed presteren in de Eastern Conference. Vanavond waren ze met 128-119 te sterk voor de Sacramento Kings. Het betekende de negende overwinning in de laatste tien wedstrijden. De ploeg speelde een goede wedstrijd en stond op een bepaald moment met 21 punten voor. De Kings gaven echter niet op en kwamen op het eind nog sterk terug. Met twee minuten te gaan, was het verschil nog maar zes punten (115-109). Verder kwam Sacramento niet. Mede dankzij een goed spelende Isaiah Thomas trok Boston aan het langste eind. Het was een wedstrijd met twee gezichten voor de Celtics. De ploeg noteerde 24 (!) turnovers, maar raakte ook 56 procent van de schoten (51/91).

Avery Bradley maakte de meeste punten aan de kant van Boston. De shooting guard noteerde er 25. Thomas was naast 22 punten ook belangrijk als aangever. De point guard gaf negen assists. Verder speelde Jared Sullinger een sterke wedstrijd. Hij raakte tien van zijn dertien schoten en zette 21 punten op het scoreformulier.

Bij de Kings waren het de vertrouwde namen die uitblonken. DeMarcus Cousins werd met 31 punten de topscorer. De forward had daarnaast nog zeven rebounds en zes assists. Rajon Rondo deed vanavond van alles wat. De point guard, die in het verleden lange tijd uitkwam voor de Celtics, had veertien punten, vijftien assists, vijf rebounds en zes steals.

Vijfde nederlaag op rij voor de Knicks
De New York Knicks hebben vanavond voor de vijfde keer op rij verloren. De ploeg van coach Derek Fisher ging in eigen huis met 96-101 onderuit tegen de Denver Nuggets. Rookie Emmanuel Mudiay, die in de eerste drie kwarten twee van zijn twaalf schoten raakte, maakte het verschil. De point guard maakte negen van zijn vijftien punten in het beslissende kwart.

Danilo Gallinari en Will Barton waren samen goed voor 38 punten voor de Nuggets. Beide spelers scoorden negentien punten. Joffrey Lauvergne had een double-double met twaalf punten en tien rebounds.

Aan de kant van de Knicks zorgden Carmelo Anthony en Kristaps Porzingis voor de meeste punten. De rookie en Melo hadden allebei 21 punten. Porzingis was daarnaast goed voor dertien boards. Robin Lopez viel tegen. De center raakte slechts twee van zijn zeven pogingen.