NBA Recap: DeAndre slacht Sixers, Warriors ontsnappen

deandra
Het nieuwe jaar inluiden met een flinke knal, zo leek DeAndre Jordan vannacht te denken. De boomlange center van de Los Angeles Clippers zorgde er namelijk met een fiks aantal spetterende voor dat zijn ploeg de Philadelphia 76ers vakkundig vernederden. De Clippers wonnen met liefst 31 punten verschil (99-130) en Cole Aldrich was als laatste binnenkomer in de kleedkamer de verplichte danser.

De zege op de Sixers was alweer de zesde overwinning op rij voor de Clippers. Opmerkelijk heeft de ploeg van coach Doc Rivers deze succesreeks weten te bewerkstelligen zonder hulp van de geblesseerde superster Blake Griffin. De 26-jarige power forward lijkt derhalve niet écht gemist te worden, ook al brengt hij met zijn betere schutterscapaciteiten veel gevaar met zich mee.
Ook zonder de binnenkort mogelijk naar driepunters (!) overschakelende Griffin kunnen de Clippers kennelijk een aardig potje ballen. Het vaak verguisde coachzoontje Austin Rivers scoorde maar liefst 26 punten, en DeAndre Jordan had een puike double-double met 22 punten en 14 rebounds.

Voor de Sixers liep het allemaal wat minder soepel. In het tweede en derde kwart van de wedstrijd werd het team uit Philadelphia volledig te kijk gezet: waar de Clippers 72 punten scoorden, kwamen de Sixers niet verder dan 45 punten. Een pijnlijk gegeven voor de slechtste ploeg van de NBA.
De afstraffing zal coach Brett Brown ongetwijfeld zorgen baren voor de nabije toekomst. Niet in de laatste plaats omdat hij aan de lopende band belachelijk werd gemaakt door niemand minder dan de vader van Jahlil Okafor, nota bene topscorer tegen de Clippers met 23 punten. Pas toen de rookie uit Philadelphia zijn vader verzocht stil te zijn hield pa z’n mond.


Dankzij de overwinning blijven de Clippers in het voetspoor van nummer drie Oklahoma City en nemen ze verder afstand van nummer drie Dallas. Met een winstmoyenne van .629 lijkt Los Angeles halverwege het seizoen weer nadrukkelijk op de ploeg die vorig jaar werd getipt als kanshebber op de titel.
Warriors ontsnappen dankzij Draymond Green
Voor de zesde keer dit seizoen heeft Draymond Green een triple-double geproduceerd tijdens een wedstrijd. En wat voor een: een handje geholpen door de extra tijd noteerde ‘Traymond’ 29 punten, 17 rebounds en 14 assists. Genoeg om in overtime afstand te nemen van de Denver Nuggets: 108-111.

Van een leien dakje ging het echter niet bij de Warriors. Niet alleen moesten de Dubs lijdzaam toezien hoe vedette Stephen Curry al na een krap kwartiertje geblesseerd naar de kant moest – zijn rentree lijkt iets te voorbarig te zijn geweest – maar ook gaven de mannen uit Oakland een gigantische voorsprong uit handen in het vierde kwart.
Tot de laatste twaalf minuten van de wedstrijd leidde Golden State namelijk met dertien punten. Met nog een handvol seconden op de klok miste Andre Iguodala bovendien een kans om de wedstrijd op slot te gooien. In de tegenaanval was het Will ‘The Thrill’ Barton die de Nuggets definitief langszij bracht en overtime afdwong.

In overtime verloor Denver in extremis. Niet alleen ging de wedstrijd verloren, maar ook kreeg de spelers uit Colorado de schrik van hun leven toen Kenneth Faried met een brancard van het veld moest worden gedragen na een ongelukkige botsing met eerdergenoemde ploeggenoot Barton.
Inmiddels is duidelijk dat Faried een probleem heeft met een van zijn nekwervels. Gelukkig heeft ‘The Manimal’ gevoel in zijn handen en voeten, dus ernstige zenuwschade lijkt uitgesloten. Desalniettemin zullen we zijn rasta-kapsel waarschijnlijk moeten missen in de wedstrijd van vandaag tegen de Portland Trail Blazers.
Score Sheet
Brooklyn Nets @ Boston Celtics: 100-97
Phoenix Suns @ Sacramento Kings: 119-142
Oklahoma City Thunder @ Charlotte Hornets: 109-90
Detroit Pistons @ Indiana Pacers: 82-94
Orlando Magic @ Cleveland Cavaliers: 79-104
Milwaukee Bucks @ Minnesota Timberwolves: 95-85
New Orleans Pelicans @ Dallas Mavericks: 105-98
Houston Rockets @ San Antonio Spurs: 103-121
Memphis Grizzlies @ Utah Jazz: 87-92 (OT)
Denver Nuggets @ Golden State Warriors: 108-111 (OT)
Philadelphia 76ers @ Los Angeles Clippers: 99-130
Foto: Getty Archive

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen