NBA Playoffs Update #5 – Jazz en Cavs herstellen zich, Rockets winnen weer

De eerste twee rondes wedstrijden van de NBA Playoffs zijn achter de rug. De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

LEBRON NEEMT CAVS WEER BIJ DE HAND

DE HEADLINES

De Cleveland Cavaliers hebben de tweede wedstrijd in de playoffs winnend afgesloten. De Cavs werden bij de hand genomen door — hoe kan het anders — LeBron JamesThe King scoorde 46 punten, waarvan 20 in het eerste kwart. Daarnaast pakte hij 12 rebounds en gaf hij vijf assists. De voorsprong in het eerste kwart liep zelfs even op tot 18 punten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 100-97 overwinning voor het team uit Cleveland.
De Indiana Pacers kwamen al snel in de problemen, doordat sterspeler Victor Oladipo al vroeg twee fouten maakte en vrijwel het gehele eerste kwart op de bank werd gehouden. Toen Oladipo in het tweede kwart weer terug in het veld kwam, wisten de Pacers de achterstand snel kleiner te maken. Uiteindelijk kwamen de ploeg nog dichtbij, maar de Cavs wonnen de tweede wedstrijd met een verschil van drie punten.

HIGHLIGHTS

UP NEXT

De eerste twee wedstrijden in de Quicken Loans Arena in Cleveland zitten er op. De Pacers wisten één wedstrijd te stelen. In de nacht van vrijdag op zaterdag om 01:00 uur Nederlandse tijd spelen de Cavs en Pacers in Bankers Life Fieldhouse in Indianapolis de derde wedstrijd.

JAZZ EN MITCHELL VERSLAAN THUNDER

De Utah Jazz hebben de tweede wedstrijd in de eerste ronde gewonnen van de Oklahoma City Thunder, nadat de eerste wedstrijd prooi was voor de Thunder. Donovan Mitchell  en Rudy Gobert waren de belangrijke mannen bij de Jazz. Mitchell scoorde 28 punten, Gobert was met 13 punten, 15 rebounds en drie blocks eveneens belangrijk. Bij de Thunder was het Russell Westbrook die met 19 punten en 13 assists van zich liet spreken. Toch was het voor de Thunder niet voldoende om ook de tweede thuiswedstrijd te winnen.
De wedstrijd verliep redelijk evenwichtig. De Jazz hadden het grootste gedeelte van de wedstrijd de voorsprong. De Thunder kwamen daarentegen in het derde kwart op tien punten voorsprong, en leken daarmee de zege naar zich toe te trekken. Een sterk vierde kwart draaide de wedstrijd weer om en zo wist de Jazz een wedstrijd te stelen in Oklahoma City.

HIGHLIGHTS

UP NEXT

De volgende wedstrijd tussen de Utah Jazz en Oklahoma City Thunder staat gepland in de nacht van zaterdag op zondag om 04:00 uur Nederlandse tijd. De komende twee wedstrijden zullen gespeeld worden in de Vivint Smart Home Arena, Salt Lake City.

ROCKETS MAKEN GEEN FOUT

De #1 seed van de Western Conference — Houston Rockets — heeft ook in de tweede wedstrijd tegen de Minnesota Timberwolves geen fout gemaakt. In het Toyota Center in Houston won de thuisploeg met 102-82. De grote ster en kanshebber voor de MVP-award James Harden gaf scorend voor de verandering een keer niet thuis. Hij raakte slechts twee van zijn 18 schotpogingen, een percentage van 11,1%.
Daarnaast had hij echter wel drie steals en drie blocks en maakte hij zeven van zijn acht vrije worpen. Sinds dit seizoen hebben de Rockets echter een andere speler die opstaat als Harden even een baaldag neemt. Pointguard Chris Paul scoorde deze wedstrijd namelijk 27 punten en gaf 8 assists, en kon het mindere schieten van Harden hiermee opvangen.
Bij de Timberwolves was de ster van het team Karl-Anthony Towns ook niet in zijn beste vorm. Net als Harden kon hij maar moeilijk tot scoren komen. Hij raakte slechts twee van zijn negen schoten en miste zelfs zijn enige twee vrije worpen.
Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op, waarbij de Timberwolves een kleine voorsprong pakten van maximaal negen punten. In het tweede kwart wisten de Houston Rockets de wedstrijd naar zich toe te trekken. De voorsprong liep zelfs op tot 27 punten in het vierde kwart, met een 102-82 als uiteindelijke uitslag.

HIGHLIGHTS

UP NEXT

De volgende wedstrijd tussen de Houston Rockets en de Minnesota Timberwolves wordt gespeeld in de nacht van zaterdag op zondag om 01:30 Nederlandse tijd. Na twee wedstrijden in Houston zullen de volgende twee wedstrijden plaastvinden in het Target Center in Minneapolis, Minnesota.

Coverfoto: archief