NBA Playoffs Update #40: Warriors langs Paul-loze Rockets

De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

WARRIORS DWINGEN ZEVENDE WEDSTRIJD AF

DE HEADLINES

De Golden State Warriors hebben, net als de Cavaliers, een zevende wedstrijd weten af te dwingen. Dankzij een sterke tweede helft wonnen de Warriors overtuigend met 86-115 van de Paul-loze Houston Rockets en wacht er op de nacht van maandag op dinsdag een zevende wedstrijd.
De start van deze wedstrijd was ronduit slordig te noemen. Het tempo lag hoog, maar tegelijkertijd werd er veel balverlies geleden (3 om 2 turnovers in de eerste vier minuten). Eric Gordon zorgde met acht snelle punten voor een 13-6 start van de Rockets in Californië. Ondanks dat de Warriors zich terug te leken vechten, wist Houston aan het einde van het openingskwart toch weer weg te lopen. Mede dankzij een 11-0 run aan het einde van het eerste kwart stond er na 12 minuten een 39-22 stand in het voordeel van de Rockets op het scorebord. James Harden wist in dit openingskwart 15 punten te scoren en zijn slechte driepuntstreak (22 achter elkaar gemist) te doorbreken.
Nadat de Warriors vervolgens het tweede kwart begonnen met een 12-4 run wist de thuisploeg weer terug te komen tot vijf punten. De Rockets antwoorde in de slotfase van de eerste helft door weer wat weg te lopen, waardoor beide teams met een 61-51 tussenstand de kleedkamers in gingen. Beide teams schoten 50% van het veld na de eerste helft. Daar tegenover stond veel balverlies. De bal werd in totaal 17 keer weggegeven in de eerste 24 minuten. Na de eerste helft stond James Harden al op 22 punten.

TWEEDE HELFT: ALL WARRIORS

De Warriors wisten dat hun seizoen op het spel stond en begonnen explosief aan de tweede helft. Binnen anderhalve minuut was het gat van tien compleet verdwenen dankzij een 8-0 run. Het stond nog maar 61-59 in het voordeel van de Rockets. Vanaf dat moment ging het gelijk op en waren beide teams de voorsprong aan het uitwisselen met elkaar. Aan het einde van het derde kwart gaven de Warriors nog een keer gas onder leiding van Stephen Curry. Met drie driepunters zorgde hij aan het einde van het derde kwart plotseling voor een 77-84 voorsprong voor de Warriors.
In het vierde kwart gingen de Warriors gewoon vrolijk verder. Onder leiding van het trio Stephen Curry, Klay Thompson en Kevin Durant werd de verdediging nog wat beter. Golden State schoot tevens de ene naar de andere driepunter raak. Binnen no-time stonden de Warriors twintig punten voor dankzij de splash brothers, waarna het duel beslist was. Dankzij een onvoorstelbare tweede helft van Golden State dwingen zij met een 86-115 overwinning een zevende wedstrijd af in Houston.

THOMPSON UITBLINKER

Bij de Warriors waren de eerder genoemde Stephen Curry, Klay Thompson en Kevin Durant met afstand de uitblinkers. Dankzij dit trio waren de Warriors zo explosief in de tweede helft en werd de overwinning binnen gehaald.  Durant scoorde 23 punten (6-17 van het veld). Curry wist er met 29 punten nog een schepje bovenop te doen (12-23 van het veld, 5-14 van de driepuntlijn).
Klay Thompson was met 35 punten en 9-14 van de driepuntlijn de man van de wedstrijdHij was degene waardoor de tweede helft zo explosief begon. Bij de Rockets was alleen James Harden op zijn normale niveau met 32 punten, negen assist en zeven rebounds. Met 21 turnovers en maar 13 assists waren de Rockets ronduit slordig. Zonder Chris Paul zag de aanval van de Rockets er chaotisch en ongecontroleerd uit.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Tijdens de nacht van maandag naar dinsdag zullen de Warriors en de Rockets gaan strijden om een plek in de NBA Finals. De winnaar zal als vertegenwoordiger van de Western Conference gaan uitkomen in de NBA Finals. De tegenstander uit de Eastern conference zal voor aanvang van het zevende duel al bekend zijn.

Coverfoto: Noah Graham / NBAE Getty Images