NBA Playoffs Update #21 – Celtics en Cavs na spectaculaire duels op 3-0

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

CELTICS 3-0 VOOR NA SPECTACULAIRE ZEGE IN PHILLY

DE HEADLINES

Wedstrijd drie in Philadelphia tussen de Celtics en de 76ers werd een waar spektakelstuk. Na 53 enerverende minuten wisten de Celtics ook de derde wedstrijd van deze serie op hun naam te schrijven. Dankzij Al Horford wonnen de bezoekers in overtime met 101-98.
De eerste helft kwam eigenlijk pas tot leven na 18 minuten. Daarvoor was het vooral erg rommelig en waren er veel turnovers te noteren. De Celtics begonnen goed aan de wedstrijd en namen al snel een voorsprong van bijna tien punten. Aan het einde van het eerste kwart kwamen de Sixers langszij en gingen ze zelfs met een 19-20 voorsprong het tweede kwart in.
In het tweede kwart ging het slordige spel gewoon verder. Weinig schoten die goed vielen, veel balverlies en slechte communicatie bij beide teams. Aan het einde van de eerste helft kwam de wedstrijd plotseling tot leven, dankzij een enorme dunk van Joel EmbiidAaron Baynes was wederom het slachtoffer van een poster. Dankzij een late driepunter van de Celtics gingen de 76ers met een 48-51 voorsprong de rust in.

TWEEDE HELFT

In het derde kwart begonnen beide teams wat verbetering te tonen, maar was het nog steeds af en toe erg slordig. Grote verschillen kwamen er niet, want beide teams gaven elkaar ook in het derde kwart geen tijd en ruimte. Na 36 minuten was het verschil dan ook erg klein: 69-68 in het voordeel van de Celtics.
Toen was daar het knotsgekke einde van deze wedstrijd. Na een gelijkopgaand vierde kwart leken de Sixers met nog vijf seconden te gaan de wedstrijd uit handen te geven. De bal werd gestolen door de Celtics, waarna Jaylen Brown de winnende layup leek te maken met 1.7 seconden te gaan. Dit bleek genoeg te zijn voor Marco Belinelli, die met een jumpshot de wedstrijd naar overtime schoot.

HORFORD DE HELD IN OVERTIME

In overtime bleef het spannend tot aan het einde, maar waren het uiteindelijk de Celtics die wedstrijd drie op hun naam schreven. Dankzij een layup met vijf seconden te gaan en een steal die daarop volgde, beiden veroorzaakt door Horford, wonnen de Celtics van de 76ers en lijkt de serie wel voorbij te zijn. Bij Boston was Jayson Tatum met 24 punten de grootste reden voor de zege van de bezoekers.
Bij de 76ers was het vooral Joel Embiid (22 punten en 19 rebounds) die voor Philadelphia een degelijke wedstrijd speelde. Hij had voor die 22 punten wel 26 schoten nodig (10-26 van het veld). Statistisch gezien waren de verschillen in bijna elke categorie niet beslissend, want bijna overal waren de teams aan elkaar gewaagd. Maar twee grote fouten aan het eind van de wedstrijd besliste het duel, en wellicht ook de serie, in het voordeel van de Celtics.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Wedstrijd nummer vier staat maandagnacht op het programma. Om 00:00 uur zullen de Celtics voor de sweep gaan in Philadelphia, terwijl de Sixers een game vijf zullen proberen af te dwingen in Boston.

LEBRONTO SLAAT WEDEROM TOE TEGEN DE RAPTORS

LeBronto strikes again! Na een ongekende prestatie in wedstrijd twee was het wederom LeBron James die de Raptors de volgende klap uitdeelde. Dankzij een buzzer-beating floater verslaan de Cleveland Cavaliers de Toronto Raptors met 103-105 en zet hij de thuisploeg op een 3-0 voorsprong.
Na een gelijkopgaande start aan de wedstrijd liep Cleveland plotseling weg en stond het ineens met tien punten voor na zes minuten gespeeld te hebben. In het laatste gedeelte van het eerste kwart werd het gat wel gedicht naar vijf punten (19-24), maar het verschil was daar. In het tweede kwart leek deze voorsprong zich te stabiliseren, totdat de Cavaliers vier minuten voor het einde van de eerste helft de voorsprong vergrootte naar 15 punten. Met een ruststand van 40-55 in het voordeel van Cleveland zochten de Cavaliers en de Raptors de kleedkamers op.

Na rust bleef de voorsprong in eerste instantie stabiel. De Raptors leken steeds wat dichterbij te komen, maar dan waren daar weer de Cavaliers die een antwoord hadden. Na het derde kwart was er dan ook nog steeds een voorsprong van 14 punten voor de Cavaliers (65-79).
Maar toen kwam het vierde kwart, waarin al het spektakel verscholen zat. Stukje bij beetje snoepte de Raptors wat af van de 14 punten achterstand. Toch was het gat met nog vijf minuten te gaan nog steeds 10 punten in het voordeel van de Cavaliers. Met kunst en vliegwerk zou deze voorsprong maar net stand houden.

LECLUTCH

LeBron James scoorde tien punten in de laatste vijf minuten en was wederom een last voor de Toronto Raptors. Na een schitterende run leek OG Anunoby met een driepunter de wedstrijd naar overtime te schieten, maar de acht seconden die nog over waren, bleken meer dan genoeg te zijn voor The King.

Met 38 punten, zes rebounds en zeven assist deed LeBron James wederom alle Canadese basketbalfans pijn, maar ook de prestaties van Kevin Love mogen niet vergeten worden in deze serie met de Raptors. Met 21 punten en 16 rebounds was ook hij wederom een belangrijke factor tegen Toronto. Bij de Raptors was het alleen Kyle Lowry die kan terugkijken op een goede wedstrijd. Met 27 punten en zeven assist (9-13 van het veld!) was hij bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor een nipte zege. DeMar DeRozan was compleet afwezig in wedstrijd drie. De Shooting Guard had met acht punten (3-12 van het veld) een beperkt aandeel in de wedstrijd.
Het verschil bleek uiteindelijk het aantal turnovers te zijn, De Raptors hadden er namelijk zeven meer dan de Cavaliers (17 om 10) en gaven de thuisploeg zo een paar extra kansen om te scoren. Deze kansen moet je LeBron James niet geven.

UP NEXT

De vierde wedstrijd tussen de Raptors en de Cavaliers staat gepland voor maandagnacht. Om 02:30 uur kunnen naast de Celtics ook de Cavaliers gaan voor een sweep, terwijl de Raptors een vijfde wedstrijd in eigen huis willen afdwingen.

Coverfoto: Ken Blaze/USA TODAY Sports