NBA Playoffs 2019: Warriors thuis verrassend onderuit


Dag 12 van de NBA Playoffs zit er op. De Rockets plaatsten zich als zesde team voor de volgende ronde, terwijl de Warriors deze kans lieten liggen. In eigen huis verloor de ploeg uit Oakland van de LA Clippers, die daarmee een zesde duel afdwongen.


GAME 5: GOLDEN STATE WARRIORS 121 – 129 LA CLIPPERS


THE HEADLINES

De Golden State Warriors leken na de twee zeges in Los Angeles op weg naar de volgende ronde. Een zege in eigen huis was genoeg voor plaatsing. De Clippers hadden echter andere ideeën. Na een gelijkopgaande eerste helft namen de Clippers vlak voor rust afstand van de Warriors. De Clippers zouden lang een voorsprong hebben van tien punten, totdat in de slotfase de Warriors een run maakten. Deze run doorstond de ploeg uit Los Angeles, waarna de Clippers weer afstand namen en de zege over de streep trokken.
Bij de Clippers waren bankspelers Lou Williams en Montrezl Harrell voor de zoveelste keer doorslaggevend. Lou Williams scoorde 33 punten in combinatie met tien assists en vier rebounds en nam zijn team in de slotfase op sleeptouw. Harrell scoorde 24 punten en greep vijf rebounds. Daarnaast speelde ook Danilo Gallinari uitstekend. De Italiaan scoorde 26 punten en voegde daar zeven rebounds aan toe. Bij de Warriors was Kevin Durant de uitblinker. Met 45 punten, zes rebounds, zes assists en vijf driepunters was Durant de topscorer van het duel. Zijn prestatie was echter niet voldoende om een zesde duel te voorkomen.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Het zesde duel staat vrijdagnacht om 04:00 op het programma. In Los Angeles zullen de Clippers dan proberen om de serie op 3-3 te brengen en een zevende wedstrijd te forceren. De Warriors zullen de serie in LA af willen ronden.


GAME 5: HOUSTON ROCKETS 100 – 93 UTAH JAZZ


THE HEADLINES

De Houston Rockets hebben zich afgelopen nacht, in tegenstelling tot de Warriors, wel geplaatst voor de volgende ronde. Als zesde team boekten de Rockets hun ticket naar de Conference Semi-Finals. Makkelijk ging het niet, maar de Rockets overtuigden voornamelijk in de slotfase van de wedstrijd. De Jazz zijn gedurende de serie steeds beter gaan spelen, maar tijdens het vijfde duel was het niet genoeg om een zesde wedstrijd af te dwingen. Ondanks dat de wedstrijd eigenlijk constant spannend was en de Jazz vooral een goede eerste helft speelden, wonnen de Rockets.
Bij Houston was James Harden met 26 punten, zes rebounds, zes assists, vier blocks en drie steals overal op het veld te vinden. Drie andere spelers bij de Rockets kwamen boven de tien punten uit en hielpen zo The Beard een beetje uit de brand. Bij de Jazz was bankspeler Royce O’Neal met 18 punten de topscorer. Verder kwamen er vier andere spelers net boven de tien punten uit. Het was desondanks niet genoeg om de serie te verlengen.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Voor de Rockets zal de volgende serie, waarschijnlijk tegen de Warriors, pas na het weekend gaan beginnen. De Rockets maakten het de Warriors vorig jaar extreem lastig, dus mochten beide teams elkaar volgende week weer treffen is dit zeker een serie om in de gaten te houden.

(Cover Photo: Kelley L Cox-USA TODAY Sports)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen