NBA Playoffs 2019: Warriors dankzij Curry langs Rockets


Dankzij een fantastische tweede helft van Stephen Curry hebben de Golden State Warriors zich ten koste van de Houston Rockets als tweede team weten te plaatsen voor de Conference Finals. In Houston werd een zinderende Game 7 door de regerend kampioen winnend afgesloten.


GAME 6: GOLDEN STATE WARRIORS 118 – 113 HOUSTON ROCKETS


THE HEADLINES

De Golden State Warriors hebben dus voor het zoveelste jaar op rij de Western Conference Finals gehaald. Net zoals vorig seizoen schakelde de regerend kampioen afgelopen nacht de Houston Rockets uit. Elk duel in deze serie werd beslist met een verschil van minder dan zes punten. Ook in het zesde duel ging het eigenlijk constant gelijk op. Stephen Curry bleek de held van de wedstrijd te zijn. Na de eerste 24 minuten had hij nog geen punt gescoord en stond hij al op drie fouls. Na de rust zou hij echter 33 punten en vier driepunters noteren om samen met Klay Thompson (27 PTS, 7 3PT) in de slotfase de Warriors langs de Rockets te loodsen.
Bij Houston, dat zonder tegen Kevin Durant te moeten spelen alsnog de Warriors niet kon verslaan, was James Harden de topscorer. Met 35 punten, acht rebounds, vijf assists en vier steals was The Beard zelfs de topscorer van het duel. In tegenstelling tot het vijfde duel kreeg hij afgelopen nacht wat meer hulp. Chris Paul speelde een fantastische wedstrijd en eindigde met 27 punten, 11 rebounds en zes assists. Toch zijn de Rockets dus opnieuw uitgeschakeld door de Golden State Warriors.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Voor de Warriors is het nu afwachten wie de volgende tegenstander zal zijn. De Nuggets en Trail Blazers spelen zondagavond om 21:30 Nederlandse tijd hun zevende en beslissende duel. Rond twaalf uur ’s nachts zal de regerend kampioen dus weten tegen wie het in de Western Conference Finals zal spelen. Wat al wel zeker is, is dat de Warriors ook in deze serie het thuisvoordeel zullen hebben.

(Cover Photo: Thomas B. Shea | USA TODAY Sports)

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen