NBA Playoffs 2019: Rockets en Bucks domineren

Na een spectaculaire openingsdag gingen de NBA Playoffs zondag verder. In tegenstelling tot zaterdag waren er gisteren geen verrassingen te noteren. Alle vier de thuisteams deden wat ze moesten doen, waarvan drie het vrij gemakkelijk hadden. Het duel tussen de Thunder en de Trail Blazers was het enige duel waarbij het in de slotfase nog spannend was.

GAME 1:  BOSTON CELTICS 84 – 74 INDIANA PACERS

DE HEADLINES

De tweede dag begon met het duel tussen de Pacers en de Celtics. Het was voor beide teams een duel met twee gezichten. De Pacers controleerden de eerste helft en hielden de Celtics na 24 minuten zelfs op 38 punten. In het derde kwart was er echter niks meer te merken van het goede spel van de Pacers. Dit was vooral te zien aan de twee rake schoten uit 19 pogingen. De ploeg uit Indiana scoorde in het derde kwart maar acht punten. De Celtics deden het een stuk beter met 26 punten en liepen daarom ook uit naar een voorsprong van meer dan tien punten. Dit gat zouden de Pacers nooit meer overbruggen.
Bij de Celtics was Kyrie Irving op dreef met 20 punten, vijf rebounds en zeven assists. Verder was Marcus Morris vanaf de bank goed voor 20 punten en zeven rebounds. Bij de Pacers was Cory Joseph met 14 punten aanvallend het enige lichtpuntje. Joseph was de topscorer van de bezoekers, wat in principe al genoeg zegt. De welbekende verdediging van de Pacers was aanwezig, de aanval niet.

HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Celtics zijn goed begonnen aan de serie en zullen dit zeker vast willen houden. Voor de Pacers geldt nog steeds dat ze een uitzege nodig hebben om door te kunnen gaan. De volgende wedstrijd zullen de Pacers dus hun offense mee het veld op moeten nemen om een betere kans te maken. Donderdag om 01:00 uur krijgen ze de volgende kans om een uitzege te boeken. Dan wordt namelijk het tweede duel van deze serie gespeeld.

GAME 1: PORTLAND TRAIL BLAZERS 104 – 99 OKLAHOMA CITY THUNDER

HEADLINES

Voorafgaand wees bijna iedereen de serie tussen de Thunder en de Blazers aan als hoogtepunt van de eerste ronde. Zonder de geblesseerde Jusuf Nurkic begon de ploeg uit Portland zondag aan de playoffs. In de eerste wedstrijd waren het Damian Lillard en Enes Kanter die het team gedurende de wedstrijd op sleeptouw namen. Na een furieus begin in het eerste kwart stond Portland met maar liefst 39-25 voor. Deze voorsprong gaven ze nog wel bijna uit handen in het vierde kwart. In de slotfase was het echter Lillard-time. Hij schoot bij een stand van 93-92 een diepe driepunter raak. Dit bleek, samen met de aanvallende rebounds van Kanter, doorslaggevend te zijn.
Lillard was uiteindelijk goed voor 30 punten en vijf driepunters. Kanter noteerde 20 punten en voegde daar 18 rebounds aan toe, waarvan er zeven aanvallende waren. Ook CJ McCollum was goed op dreef en scoorde 24 punten met zes rebounds. Bij de ploeg uit Oklahoma City was Russell Westbrook weer eens goed voor een triple double (24 PTS, 10 REB, 10 AST). Paul George had 26 punten en pakte 10 rebounds. Desondanks verloren de Thunder dus het eerst duel van deze serie.

HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Blazers gaan natuurlijk voor de 2-0 voorsprong in de serie. Voor de Thunder is het misschien al wel een must-win duel om er zo een kortere serie van te maken. Woensdagnacht om 04:30 wordt de tip-off verricht in het Moda Center.

GAME 1: MILWAUKEE BUCKS 121 – 86 DETROIT PISTONS

HEADLINES

Voorafgaand aan de serie werd er gedacht dat het wel eens een makkelijke serie kon worden voor de Bucks, de nummer één uit het oosten. De Pistons hebben normaal gesproken niet genoeg aanvallend talent en hebben vooral defensief geen antwoord op Giannis Antetokoumnpo. Dat die voorspellingen klopte, bleek wel uit de eerste wedstrijd. De Bucks domineerden namelijk van begin tot eind. Vanaf de eerste minuut liepen de Bucks al uit, wat resulteerde in een voorsprong van 20 punten na het eerste kwart. De voorsprong liep gestaag op naar zelfs 43 punten in het derde kwart. Uiteindelijk zouden de Bucks met 121-86 winnen.
De Pistons zullen het verlies ook weiden aan het niet meespelen van Blake Griffin, die met een voetblessure vanaf de zijkant moet toekijken. De kans lijkt groot te zijn dat Griffin tijdens deze serie niet eens in actie zal komen. Daarmee missen de Pistons aanvallend gezien hun belangrijkste speler. Antetokoumnpo was bij Milwaukee goed voor 24 punten, 17 rebounds en vier assists. Bij de Pistons was het dus bar en boos. Luke Kennard kwam vanaf de bank nog tot 21 punten met vier driepunters. André Drummond heeft echter wel een record weten te pakken. Nog nooit had iemand zo’n slechte +/- in de playoffs: -45 in 26 minuten speeltijd.

HIGHLIGHTS

UP NEXT

De vraag zal niet zijn of de Bucks de serie winnen, maar wanneer. Als er al een nederlaag geleden wordt, zal dit normaal gesproken niet in eigen huis gebeuren. De Pistons zullen toch echt een uitwedstrijd moeten winnen om een ronde verder te komen. Donderdagnacht om 02:00 uur is het volgende moment om dit te bewerkstelligen. Dan wordt het tweede duel tussen beide teams gespeeld.

GAME 1: HOUSTON ROCKETS 122 – 90 UTAH JAZZ

HEADLINES

De tweede dag werd afgesloten met de tweede blowout van de dag. De Jazz sloten het reguliere seizoen prima af en mochten het als vijfde team in het westen tegen de Rockets opnemen. Het werd in het tweede kwart snel duidelijk dat er veel werk aan de winkel is voor de ploeg uit Utah. Vooral aanvallend gezien ontbrak het aan de vuurkracht die nodig is om het de Rockets moeilijk te maken.
Houston begon halverwege het eerste kwart een voorsprong op de bouwen die ze niet meer uit handen zouden geven. Toch was de voorsprong na het eerste kwart maar zeven punten. In het tweede kwart zetten ze door en was de voorsprong met rust 69-44. Dit kwamen de Jazz niet meer te boven. James Harden was weer de man bij Houston: 29 punten, acht rebounds en 10 assists. De Jazz moesten het vooral hebben van Rudy Gobert, die 20 punten scoorden en 12 rebounds greep.

HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Rockets zullen donderdag hopen op meer van hetzelfde. Voor de Jazz is het zaak om hun offense te vinden. Zonder veel punten gaan de Rockets namelijk niet verslagen worden, zeker niet in eigen huis. Donderdagnacht om 03:30 uur wordt het tweede duel afgewerkt.

(Cover foto: Stacy Revere/Getty Images)