NBA Playoffs 2019: Raptors boeken belangrijke thuiszege


De Raptors en Bucks speelden afgelopen nacht in Toronto het derde duel in hun serie. Na een lange strijd zouden de Raptors in eigen huis zegevieren. Desondanks staan de Bucks nog steeds met 2-1 voor in de serie.


GAME 3: MILWAUKEE BUCKS 112 – 118 TORONTO RAPTORS


THE HEADLINES

De Toronto Raptors hebben het eerste gedeelte van hun missie voltooid. Na twee teleurstellende wedstrijden in Milwaukee moeten beide thuisduels gewonnen worden om de serie weer spannend te maken. Afgelopen nacht werd Game 3 met veel moeite gewonnen. De Raptors domineerden de eerste helft van Game 3. Dit leverde de thuisploeg een voorsprong van tien punten op. In de tweede helft verdween de offense echter compleet en kwamen de Bucks voor het einde van de reguliere speeltijd op gelijke hoogte. Overtime was dus noodzakelijk om een beslissing te forceren.
In de eerste overtime-periode scoorde beide teams zeven punten, waardoor een tweede overtime-periode nodig was. Giannis Antetokounmpo moest al snel het veld verlaten vanwege zijn zesde overtreding. De Raptors trokken vervolgens het duel in de tweede overtime-periode eindelijk naar zich toe.
Bij Toronto was Kawhi Leonard de topscorer. The Claw scoorde 36 punten met negen rebounds en vijf assists. Pascal Siakam speelde zijn beste wedstrijd van deze serie door met 25 punten en 11 rebounds te eindigen. Vanaf de bank had Norman Powell (19 PTS, 4 REB, 3 AST) ook veel impact op de wedstrijd. Bij de Bucks waren bankspelers George Hill en Malcolm Brogdon de topscorers. Hill scoorde 24 punten en voegde daar nog zeven rebounds aan toe. Brodgon schoot 20 punten binnen en greep vijf rebounds.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van dinsdag op woensdag zal in Toronto het vierde duel in deze serie afgewerkt worden. Om 02:30 begint dan het sleutelduel. Bij een zege van Toronto staat het 2-2 en wordt het steeds aannemelijker dat deze serie richting een Game 7 gaat. Bij een zege van de Bucks komt de ploeg uit Milwaukee op 3-1 en lijkt de serie beslist. De Bucks krijgen dan eind van de week eventueel de kans om de serie tijdens Game 5 in Milwaukee definitief te beslissen.

(Cover Photo: Warren Toda/EPA-EFE)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen