NBA Playoffs 2019: Nuggets verslaan Spurs in Game 7


Dag 15 stond in het teken van de eerste game 7 van deze NBA playoffs en de start van de tweede ronde. De Nuggets plaatsten zich na een spannend duel ten koste van de Spurs voor de tweede ronde. In deze tweede ronde wonnen de Raptors het eerste duel in de serie met de 76ers. 


GAME 7: DENVER NUGGETS 90 – 86 SAN ANTONIO SPURS


THE HEADLINES

In de eerste Game 7 van de NBA playoffs 2019 waren de Denver Nuggets de gelukkige en welverdiende winnaar. Ze hadden zo goed als alle 48 minuten de controle over de wedstrijd in handen. Jamal Murray en Nikola Jokic waren de uitblinkers. The Joker behaalde een triple-double met 21 punten, 15 rebounds en 10 assist. Z’n schotpercentage viel wel tegen. Hij maakte negen field goals, maar had er maar liefst 26 schoten voor nodig (34,6%). Ook maakte hij geen één van de vier driepuntpogingen. Bij Murray ging het schieten een stuk beter. De Canadees maakte ook negen field goals, maar daar had hij maar 19 pogingen voor nodig. Murray schoot ook geen driepunters binnen. Hij probeerde het dan ook slechts twee keer. Dankzij twee meer gemaakte vrije worpen is Murray de topscorer van Game 7 met 23 punten.
Aan het eind van de wedstrijd gebeurde er nog iets opvallends bij de San Antonio Spurs. Coach Gregg Popovich schreeuwde naar LaMarcus Aldridge om een foul te maken bij een stand van 90 – 86. Aldridge leek het niet te horen want er werd dus geen foul gemaakt. De stand bleef het zelfde waardoor de Nuggets door zijn naar de Conference Semi-Finals.

UP NEXT

De Denver Nuggets krijgen weinig rust. De ploeg uit Colorado komt van zondag naar maandagnacht om half vijf ’s nachts (Nederlandse tijd) al in actie. De Nuggets nemen het op tegen de Portland Trail Blazers die de Oklahoma City Thunder uitschakelde in de eerste ronde.


GAME 1: TORONTO RAPTORS 108 – 95 PHILADELPHIA 76ERS


THE HEADLINES

De serie tussen de Philadelphia 76ers en de Toronto Raptors is van start gegaan. In het eerste kwart hebben de 76ers vijf punten voor gestaan… En daarna was het een eenzijdige wedstrijd. De Raptors hebben gedomineerd en wonnen uiteindelijk ruim met een verschil van 13 punten: 95 – 108.
Kawhi Leonard was de absolute man van de wedstrijd met 45 punten. Dat is een career high voor hem en het is ook het op één na scorings record van de Raptors in één playoff wedstrijd. Vince Carter heeft dat record nog steeds in handen met 50 punten.
Drake was aanwezig bij de wedstrijd om zijn Raptors aan te moedigen. Dit keer was de Drake curse niet van toepassing aangezien Toronto nu 1-0 voor staat in deze Conference Semi-Finals serie.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Game 2 staat om 02:00 (Nederlandse tijd) van zondag naar maandagnacht op het programma. De Raptors hebben thuisvoordeel vanwege het reguliere seizoen en spelen dus weer in het eigen Scotiabank Arena.

(Cover Photo: AP Photo/David Zalubowski)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen