NBA Playoffs Update #14 – Raptors & Jazz door, Cavs richting game 7


De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.


RAPTORS DOOR NAAR DE VOLGENDE RONDE


DE HEADLINES

Na zes wedstrijden was het gedaan met de weerstand van de Washington Wizards. De wedstrijd leek de goede kant op te gaan voor de Wizards want na het eerste kwart hadden ze een 10-point lead en gingen rusten met 3 punten voorsprong. In het vierde kwart kantelde de wedstrijd echter volledig. Met 8 offensieve rebounds in het vierde kwart alleen al kwam Toronto heel erg sterk terug. In het vierde kwart scoorden de Raptors 15 punten meer dan de Wizards. De uitslag kwam, mede door het sterke vierde kwart, uit op 102-92.
Ander hoogtepunt: tijdens een dance-cam tijdens een time-out gaat een fan helemaal los wat voor deze hilarische beelden zorgt:


 

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Raptors kunnen nu afwachten tegen wie ze spelen. Dit worden de Cleveland Cavaliers óf de Indiana Pacers. Ook in de volgende ronde hebben ze home-court advantage.


INDIANA VERPULVERT CLEVELAND


DE HEADLINES

Wie een spannende wedstrijd verwachtte kwam bedrogen uit. Aan het begin van de wedstrijd kwam Cleveland nog op voorsprong met meerdere driepunters maar daarna was het toch echt de Victor Oladipo-show. Hij eindigde als 3e Pacer ooit met een triple-double. Eerder waren dat Mark Jackson en Paul George. Oladipo kwam tot 28 punten, 13 rebounds en 10 assists, Daarnaast had hij ook nog eens vier steals. Maar het was bij de Pacers niet alleen Oladipo die alles deed. Het was weer een echte team overwinning want maar liefst zeven spelers haalden de dubbele cijfers. LeBron James probeerde het nog wel maar zijn 22 punten waren niet genoeg. De Pacers wonnen overigens met het grootste verschil ooit in de play-offs in de clubhistorie, namelijk met 34 punten: 121-87.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Op zondag wordt game 7 gespeeld in Cleveland in de Quicken Loans Arena. Zondagavond om 19.00 uur moeten LeBron James en zijn mannen in eigen huis uitschakeling zien te voorkomen.


MITCHELL DRAAGT JAZZ NAAR VOLGENDE RONDE


DE HEADLINES

De eerste helft ging redelijk gelijk op.  Na het eerste kwart stond het 22-18 in het voordeel van OKC. Met rust was het echter volledig in evenwicht: 41-41. In de eerste helft viel Ricky Rubio geblesseerd uit met een hamstringblessure en keerde niet terug. Na de rust begon het spektakel pas. Donovan Mitchell en Russell Westbrook gingen er vol voor.  Westbrook scoorde er 20 voor Oklahoma City, maar het zou niet genoeg blijken te zijn. Mitchell scoorde er 22 en miste maar 1 schot. Aan de kant van OKC viel vooral Paul George tegen met maar 5 punten. Het vierde kwart was desalniettemin erg spannend. De Jazz begonnen die met een voorsprong van zeven punten. Het ging lang gelijk op maar OKC kon aan het einde van het kwart geen schoten meer maken.


Uiteindelijk besliste Mitchell met twee vrije worpen de wedstrijd en daarmee de serie: 91-96. Mitchell was goed voor 38 punten. Daartegenover scoorde Westbrook er 46.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Jazz kunnen zich klaarmaken voor de serie tegen de Houston Rockets. Deze begint op zondag. Ook hier is de tijd nog onbekend. Oklahoma City zal het komende offseason kritisch moeten bekijken welke kant het team op moet om deze domper te verwerken.

Coverfoto: via ESPN.com

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen