NBA HR: Raptors trekken stand gelijk, Green ontloopt schorsing

Biyombo force
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Vandaag: De Cleveland Cavaliers spelen in Canada tegen de Toronto Raptors in Game 4 van de Eastern Conference Finals.
Nadat de stofwolken van Game 3 in de Western Conference Finals waren opgetrokken was het vannacht tijd voor de resterende ploegen uit het oosten. Na een zinderend slot trokken de Toronto Raptors aan het langste eind en worden er minimaal zes wedstrijden gespeeld voordat zeker is welke ploeg het oosten vertegenwoordigd in de NBA Finals. Een 11-3 run in de laatste minuten zorgde ervoor dat de Raptors de Cavaliers 105-99 versloegen.
Toronto’s opleving
Na een moeizame start lijkt het backcourt van de Raptors eindelijk het licht te hebben gezien in de series tegen de Cavaliers. De twee All-Stars DeMar DeRozan en Kyle Lowry trokken met respectievelijk 35 en 32 punten de Canadese wagen en leidden de ploegen naar de overwinning.


Revelatie van deze series aan Raptors zijde is Bismack Biyombo. Na het uitvallen van startende center Jonas Valanciunas heeft Biyombo met verve zijn plaats ingenomen. Biyombo is op offensief gebied misschien niet zo gepolijst als de Litouwer, maar zijn effort is ongeëvenaard. Het frontcourt van de Cavaliers weet niet waar ze het moeten zoeken en komt regelmatig in de problemen wanneer ze onder druk worden gezet door Biyombo en Patrick Patterson.


Het atletisch vermogen van de Congolese center blijkt de afgelopen twee wedstrijden een groot probleem te zijn voor de ploeg van Tyronn Lue, terwijl ook guards J.R. Smith en Kyrie Irving de grootste problemen hebben hun directe tegenstander voor zich te houden. Defensief gezien hadden de Cavaliers de zaken niet goed op orde, iets wat mooi geïllustreerd wordt in deze beslissende play.

Donderdagochtend vroeg wordt Game 5 afgewerkt in Cleveland. Vooralsnog hebben beide ploegen het thuisvoordeel optimaal benut. De Raptors zullen echter een wedstrijd in Cleveland moeten winnen willen zij de Finals bereiken. De Cavaliers hadden immers het beste reguliere seizoen in het oosten en daarmee het thuisvoordeel tijdens een mogelijke Game 7.
Canada leeft mee
Nog nooit waren de Raptors zo dicht bij een plek in de NBA Finals, wat leidt tot veel emotie bij publiek in het Air Canada Centre. Het dichtbijgelegen “Jurassic Park”, waar Raptorsfans die geen kaartjes hebben kunnen bemachtigen is al de hele play-offs de plek om de Raptors op een groot beeldscherm aan het werk te zien. Als vanzelfsprekend was de sfeer fenomenaal.


Green ontloopt schorsing
Een opmerkelijke beslissing in de commotie rond Draymond Green van de Golden State Warriors; hij ontloopt een schorsing na zijn trap in het kruis van Steven Adams, zo meldt gerenommeerd NBA-verslaggever Adrian Wojnarowski


Een opmerkelijke beslissing in het licht dat Dahntay Jones een dag eerder voor een vergelijkbaar incident met Bismack Biyombo voor één wedstrijd werd geschorst. De NBA liet weten dat ze de fout van Green achteraf als een flagrant 2 beoordeelde, wat inhoudt dat de fout een ejection waard is. Er wordt echter nagelaten de ster van de Warriors te schorsen, een beslissing die tot veel onvrede leidt in de NBA-gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen