NBA Highlight Reel: Uitglijder Curry, Warriors blijven overeind

Golden State Warriors v Los Angeles Lakers
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Vandaag: Stephen Curry valt geblesseerd uit, maar de Warriors winnen alsnog, tranen bij Grizzlies-coach Dave Joerger, en de Boston Celtics trekken ondanks een monsterlijke Millsap de stand gelijk.
1. Uitglijder Curry, maar Warriors blijven overeind
Schrikken geblazen voor de Warriors vannacht. Superster Stephen Curry, net terug van een enkelkwetsuur, ging namelijk op een nat stuk vloer onderuit en verdraaide daarbij zijn knie. De verwachte MPV van dit seizoen moest de strijd staken, maar zag tot zijn opluchting dat de Warriors niet bij de pakken neerzaten. Met een nieuw play-off record van liefst 21 (!) drietjes schoten de Dubs de lichten uit in Houston.

2. Joerger huilt vanwege vechtlust Grizzlies
Zoals verwacht viel vannacht het doek voor de Memphis Grizzlies. De San Antonio Spurs maakten ook in de vierde wedstrijd vakkundig gehakt van hun tegenstander, en wonnen met 116-95. Coach Dave Joerger van de Grizzlies nam zijn gemankeerde ploeg echter niks kwalijk. “They could have quit, but they came out fighting”, zei hij met tranen in zijn ogen. Slik.

3. Cavaliers zeggen Pistons halt toe
Ook voor de Detroit Pistons zijn de play-offs ten einde gekomen. De Cleveland Cavaliers waren met 100-98 nipt te sterk voor de mannen van coach Stan van Gundy, waardoor de serie eindigt in 4-0 voor de Cleveland. Kyrie Irving leidde de puntendans namens Cleveland. Met 31 punten zorgde hij persoonlijk voor bijna één derde van het totaal aantal punten van de Cavs. Het hoogtepunt? Dit half court shot aan het einde van het derde kwart. Wow.

4. Monsterlijke Millsap krijgt Celtics niet klein
Paul Millsap had een werkelijk monsterlijke avond. De forward van de Atlanta Hawks scoorde 45 punten, pakte 13 rebounds en 4 blocks. De laatste keer dat een Hawk dat soort cijfers produceerde in de play-offs was in de jaren ’80, toen Dominique Wilkins nog namens Atlanta speelde.

De weergaloze acties van Millsap hadden evenwel niet het gewenste resultaat. De Hawks verloren in de extra tijd van de wedstrijd namelijk, vooral omdat Isaiah Thomas in overtime liefst 5 van de 12 punten voor rekening nam en zo het vonnis velde over Atlanta. Mooi voor de neutrale fan, want de serie is nu volledig in evenwicht: 2-2.


5. De grootsheid van Dirk
De beste man hangt met plakband en kinderlijm aan elkaar, ziet er uit alsof hij al vier maanden niet slaapt en leeft op een dieet van oud roggebrood en muizenkeutels, maar Dirk Nowitzki blijft de goedzak die hij is. Ook na een zware wedstrijd neemt hij de tijd om een aantal jonge fans een high five te geven. Mooi.

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen