NBA Highlight Reel: Thunder en Draymond Green delen uit

Steve_Adams_Draymond_Green_x4p6xe
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Vandaag: OKC Thunder deelt een klap uit aan Golden State, Draymond Green deelt een schop uit aan Steven Adams, en Adams deelt niks uit want hij is “everyone’s homey”.
1. OKC deelt uit
Regerend kampioen? Dat maakt Oklahoma City Thunder geen snars uit. De ploeg van coach Billy Donovan speelt deze play-offs als bezeten, en dat heeft Golden State geweten. Vannacht hadden de Dubs geen handdoek meer nodig na het douchen, want ze waren al vakkundig afgedroogd. OKC heeft in de best of seven-serie nu een voorsprong van 2-1.

2. Durant & Westbrook
Wie anders dan Kevin Durant en Russell Westbrook waren de puntenmotor waar Oklahoma City op dreef. Het OKC-duo was gezamenlijk goed voor 63 punten — 33 van Durant, en 30 voor Westbrook. Laatstgenoemde voegde er nog 12 assists aan toe, en pakte ook 8 rebounds. Bijna een triple-double dus.

3. Klokkenspel
Hét verhaal van de avond was een pijnlijke. Voor Steven Adams althans. De woeste center van Oklahoma City had kennelijk iets te vaak met zijn wapperende manen in de snufferd van Draymond Green staan wrijven, want Green deelde een (geplaatste?) trap uit aan Adams. In de edele delen van de Nieuw-Zeelander.


4. Schorsing Green?
Of er wel of geen schorsing moet komen is de grote vraag die rondzingt in de (online) hallen der NBA-fanaten. Lijdend voorwerp Steven Adams liet zich er niet over uit, coach Steve Kerr vindt dat de flagrant foul ongedaan moet worden gemaakt, en Sports Illustrated-journalist Ben Golliver wees fijntjes op het feit dat Dahntay Jones (Cleveland Cavaliers) een schorsing moet uitzitten voor een stomp in het kruis van Bismack Biyombo. Tja. Gelijke monniken, gelijke kappen? Of maakt intentie niet uit? Later vandaag weten we meer.


Opmerkelijk gezien had niemand minder DeMarcus Cousins ook een duit in het zakje. Boogie, vaak verguisd omwille van zijn agressieve spel, scheldpartijen en rondvliegende ellebogen, liet op niet te misverstane doch subtiele wijze blijken dat hij het niet eens is met zijn reputatie – en dat Draymond Green wat minder credits verdient.


5. Everyone’s homey
Ondanks de trap in de richting van zijn persoonlijke varenblad, had Adams tijd voor een Nieuw-Zeelandse tv-station Seven Sharp om te praten over de NBA en de serie met Golden State in het bijzonder. “The pony-tailed wildman from Rotorua had gelukkig geen ice pack nodig. Misschien maakt dat hem wel “everyone’s homey” in Oklahoma City.

Foto: Getty Images

  1. Niet dat ik veel met GSW heb, maar Draymond mag mijn respect voor GSW uit de vuilnisbak vissen. Wat een debiel. Ik hoop dat ze eruit vliegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen