NBA Highlight Reel: Raptors trekken serie weer gelijk in OT

Lowry
Dagelijks zet de NBA-redactie van SportAmerika de mooiste, belangrijkste, gekste of gewoon meest entertainende momenten van de afgelopen nacht op een rijtje. Welkom bij de NBA Highlight Reel met vandaag: De Toronto Raptors trekken nu wel aan het langste eind in overtime.
Overtime
Voor de tweede keer in de serie tussen Miami Heat en de Toronto Raptors kwam het uit op overtime. Twee dagen geleden wisten de spelers van Miami Heat de overwinning in de wacht te slepen. Vannacht waren het de Toronto Raptors in overtime. Mede door een slordige eerste kwart van de Heat konden de Raptors een voorsprong uitbouwen. Miami Heat noteerde elf turovers in het eerste kwart.
Dwayne Wade en Joe Johnson brachten Miami Heat in het derde kwart weer terug in de wedstrijd en dwongen in het vierde kwart een verlenging van de wedstrijd af. In overtime was de defensie van de Toronto Raptors te sterk voor de ploeg uit Miami. Het werd 92-96 in Toronto. Daarmee staat de serie ook weer gelijk: 1-1.
Elleboog
Goran Dragic ging er in het tweede kwart af met een bloedende lip. In een actie naar de basket stak DeMar DeRozan zijn elleboog uit en raakte de bovenlip van de Serviër. In de kleedkamer werd hij opgelapt met acht hechtingen en kwam in het derde kwart weer terug in het veld. De jarige point guard zal de dertig kaarsen op zijn taart iets minder makkelijk uitblazen vandaag.

Goran Dragic took an elbow to the mouth that caused him to get 8 stitches 😨 And the foul was on him 🙃

Een video die is geplaatst door Bleacher Report (@bleacherreport) op


Wade
De shooting guard van de Miami Heat was gisteren weer belangrijk. Vooral in het derde kwart trok hij de score weer bij en had Miami Heat zelfs even de voorsprong in de wedstrijd. Ook passeerde hij Scottie Pippen op de ranglijst van meeste punten in de play-offs. Wade staat nu op de vijftiende plaats met 3,643 punten. Zijn enige en overigens rake driepunter in de vierde kwart hielp daar aan mee.


Na de driepunter van Dwayne Wade werd het een waar driepuntspektakel voor een aantal seconden. Kyle Lowry wist aan de andere kant een driepunter raak te schieten en met nog maar 10 seconden op de klok gooide Goran Dragic een driepunter in de basket.

Kyle Lowry probeerde van dezelfde afstand hetzelfde trucje uit de kast te halen als in de eerste wedstrijd. Helaas voor de point guard ging deze buzzer beater volledig langs de basket.

In overtime was de inside defence van de Raptors goed genoeg om de Heat van scoren af te houden. Een magere score van zes punten was het eindresultaat in OT voor de Miami Heat. De Toronto Raptors deden dat aanzienlijk beter met 10 punten. Luol Deng kreeg nog op zijn donder van coach Eric Spoelstra. Deng was nog aan het dagdromen en passte de bal rustig naar de kerel naast hem. Terwijl de bal eigenlijk zo snel mogelijk voorwaarts moest. De reactie en huppeltje van Spoelstra is goud.

Erik Spoelstra was really mad at Luol Deng. 😳😳😳

Een video die is geplaatst door Sports Videos (@houseofhighlights) op


Beide teams gaan naar Miami voor de volgende twee wedstrijden. Kyle Lowry kan in het zonnige Florida aan zijn schot werken. Hoewel Lowry in het reguliere seizoen de aanvalsleider van de Toroto Raptors leek te zijn is daar niks meer van over. in het reguliere sezieoen schoot hij ruim 42% van zijn schoten raak. In de play-offs haalt hij dit seizoen een magere 30,8%. Zijn driepunters lopen ook allerminst soepel. Daar schiet hij er maar 15,8% van raak. Werk aan de winkel voor Lowry.

 1. Die call van Dragic vs DeRozan vond ik erg discutabel. Voor mijn gevoel stond Dragic (ok, op zijn tenen, niet plat voets) er op tijd, hij leunde alleen nog iets naar links om meer contact te hebben maar zelfs zonder het leunen was het toch overduidelijk een charge. Daarnaast, een elleboog in zijn gezicht moet toch altijd een offensive foul zijn. Toch wel een fout van de scheidsrechters IMO.

 2. Dragic krijgt dit seizoen voor de 3e keer een flinke elleboog in ze muil en in geen enkel geval de call mee gekregen. Sowieso hebben de refs het niet met hem. Krijgt zelden tot nooit een discutabele call mee en dat terwijl hij een speler is die continu penetreert naar de basket.
  Ik weet niet wat het is maar het komt op mij een beetje over als een ‘blanke speler die toch niet haat zeuren’ dus laten we maar alles tegen hem callen. Gisteren voor het eerst heeft Dragic publiekelijk dan ze beklag gedaan. Kijken of ze nu een beetje calls mee even.
  Verder over de wedstrijd was het eigenlijk weer een kopie van de eerste wedstrijd. Raptors die weer niet kunnen rekenen op hun backcourt. 16-46 FG…..in een close playoff game. Op een gegeven moment moet je toch als coaching staff hier wat aan doen want dit gaat ze de kop kosten. Was al bijna het geval tegen de Pacers maar tegen de Heat gaan ze er imo niet mee wegkomen. Valanciunas speelt als een beest en houd Whiteside aardig in check terwijl die zelf de nodige buckets bezorgd. Begrijp nog steeds niet waarom ze niet een paar sets runnen per kwart. Prima roller en finisher around the rim. Kwalitatief veee betere schoten dan de fadeaway stepback 20foot jumpers van Derozan en Lowry die 3jes chuckt. Onbegrijpelijk!
  Historisch gezien hoeven we hier niet vanuit te gaan want dit is iets wat je het hele seizoen opbouwt en om dan je hele offense in de playoffs om te gooien…….

 3. Ik snap uberhaupt niet dat Casey nog een baan heeft… nou ja, ik snap het wel (nl. #2 seed), maar ik denk dat de Raptors een nieuwe coach nodig hebben, maar goed wie ben ik? Ik vond en vind dat de Pacers Frank Vogel echt NIET hoefde te vervangen, maar de Pacers in de vorm van Bird dachten daar anders over.
  Verder… DeRozan krijgt echt ridicuul veel calls mee m.i.. Kijk naar hem en het is al bijna een persoonlijke… gaat me een beetje te ver. Dan is het reguliere ook nog flopping Lowry erbij (gelukkig in het postseizoen voor mijn gevoel, maar ik heb de cijfers niet vergeleken, een stukje minder).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen