NBA Highlight Reel: Mini vs Maxi, gratis LAC-free throws

lawson
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, en een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.
1. Ty Lawson (Rockets) verschalkt Salah Mejri (Mavericks)
Als boomlange basketballer heb je misschien minder snelheid dan de kleinere dribbelaars, maar dat maak je overwegend goed door je lichaam handig in te zetten om je tegenstander af te stoppen. Dat de Mini vs Max-strijd tussen Ty Lawson en Salah Mejri in het voordeel van Lawson eindigde mag dan ook een godswonder heten. Gladde aal, die Ty.

2. Gratis freethrows
Luc van LAC botste vannacht op het indrukwekkende torso van ploeggenoot DeAndre Jordan in de wedstrijd tussen de Clippers en de Raptors. “Fuut”, floten de scheidsrechters, en Mbah a Moute mocht aanleggen voor vrije worpen. De normaal zo luidruchtig bij de scheidsrechter klagende Clippers hielden wijselijk hun mond. Want gratis free throws, dat wil toch iedereen?

3. Dribbelheld CP3
Chris Paul is een dribbelheld. Tegen de indrukwekkend goed spelende Toronto Raptors – een wedstrijd die de Clippers sterk begonnen maar slecht eindigden en met 94-112 verloren – struikelt hij, maar blijft hij toch wonderbaarlijk genoeg aan de bal. En hij maakt ook nog een mooie floater. Respect.

4. Stokoude Duncan
Vannacht is dé wedstrijd van het seizoen: de eerste ontmoeting tussen de Warriors en de Spurs. Helaas doet ‘Big Fundamental’ Tim Duncan niet mee. Hij is licht geblesseerd en zal zodoende vanaf de kant toekijken hoe zijn team het ervan afbrengt tegen de regerend kampioen. Coach Steve Kerr van de Warriors begreep wel waarom Duncan het duel uitzit.


5. Spurs en Cthulhu
Manu Ginobili, Patty Mills en Boris Diaw zijn wat jonger dan Timmy D en namen het er van in San Francisco in plaats van uit te rusten voor de oorlog in Oakland. Aan de zen-voorbereiding van het drietal zal het hoe dan ook niet liggen. Of roepen ze met de kronkelende armen en flexende benen het Lovecraftiaanse horrorzeemonster Cthulhu aan om Stephen Curry te verorberen?

BONUS: Basketballende politieagent
De politie in Gainesville, Florida, kreeg een telefoontje dat er kinderen op straat aan het basketballen waren en veel lawaai maakten. In plaats van hen boos weg te jagen speelde een agent een potje mee – waarom zou je immers kinderen naar binnen sturen als ze lekker buiten spelen. Zijn actie kreeg veel bijval, en zelfs NBA-grootheid Shaq besloot de agent een basketballend hart onder de riem te steken. Mooi!

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen