NBA Highlight Reel: James en Irving tonen klasse in Game 5

lebron
Het was vannacht de eerste do-or-die wedstrijd voor de Cleveland Cavaliers, die met een 3-1 achterstand begonnen aan Game 5 van de NBA Finals. De Warriors lieten het echter na om afgelopen nacht in eigen huis voor de tweede keer op rij kampioen te worden. Door toedoen van Kyrie Irving en LeBron James (beide 41 punten) werden de Warriors verslagen, 112-97.
Golden State moest het doen zonder Draymond Green, die na zijn ruzie in de vorige wedstrijd door de NBA werd geschorst. De andere hoofdrolspeler in die ruzie, LeBron James, was er wel bij vannacht. Vanaf de parkeerplaats tot en met de laatste buzzer werd hij uitgefloten door de Warriors fans, die van mening waren dat de superster zich aanstelde. Iets wat Warriors-speler Klay Thompson zelf ook zei tijdens de persconferentie.


LeBron valt aan
James was niet gediend van het gedrag van Green en lachte Thompson uit na diens woorden, maar iets binnen in hem was aan het borrelen. Hij had tenslotte een titel beloofd aan Cleveland en wilde niet weer in de Finals verliezen. De ster van de Cavaliers ging vol op de aanval vanaf het begin. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden ging James nu wel voor eigen succes. Naast de drives naar de basket was hij ook succesvol van buitenaf. Vier van zijn acht driepunters gingen raak in de wedstrijd. Opvallend genoeg had hij 0 assists in de eerste helft.
Zelfs met het goede spel van James konden de Warriors bijblijven, dat kwam mede door de vele turnovers van de Cavaliers. Klay Thompson was ouderwets op dreef met zijn driepunters. De guard kreeg vandaag alle vrijheid van Kerr en hoefde zich veel minder druk te maken om Kyrie Irving. Met 37 punten en zes driepunters probeerde Thompson zijn team in de wedstrijd te houden.


Cavs defense
Collega Steph Curry was in minder goede doen. Hij werd heel goed verdedigd door de Cavaliers en kreeg nauwelijks ruimte voor het schot. De ploeg uit Cleveland zat er goed op en lieten met name in de tweede helft geen gaatje vallen, waardoor het schotpercentage van de Warriors onder de 30% kwam te liggen. James was ook verdedigend de beste man op het veld. Met drie steals en drie geblokte schoten was hij een plaag voor de Warriors-aanval.


Nadat zijn ploegmaat al heel wat werk had verricht stond Kyrie Irving op in de tweede helft. Met name in het vierde kwart was de point guard onhoudbaar voor de Warriors. Of het nou een jumpshot was, een lay-up of een crossover move, alles lukte voor de 24-jarige guard. Vorig jaar raakte hij al in de eerste wedstrijd van de Finals geblesseerd, dit seizoen is hij de topscorer.Waar was Kevin Love?
Een superster was onzichtbaar in Oakland. Kevin Love speelde 32 minuten (twee punten en vier persoonlijke fouten) voor de Cavaliers, maar werd niet of nauwelijks betrokken in het spel van zijn team.


Zelfs met de steun van oud-Ajacieden Siem de Jong en Daley Blind konden de Warriors Game 5 niet winnen. Donderdag wacht er wederom een cruciale wedstrijd voor de Cavaliers. In eigen huis gaan ze proberen de stand gelijk te trekken. Een voordeel voor de Warriors: Draymond Green is dan wel weer inzetbaar.


Bonus:
Richard Jefferson staat door toedoen van Shaun Livingston wel op een poster

——-
Bekijk alle hoogtepunten van Game 5 in de samenvatting hieronder:

Foto: Archief Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen