NBA Highlight Reel: Cavs naar 2-0, nieuwe coaches in Orlando en New York

Cleveland Cavaliers v Phoenix Suns
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Vandaag: Cavs gaan makkelijk naar 2-0 en nieuwe coaches in Orlando en New York.
Cavs winnen wederom eenvoudig
In de eerste wedstrijd tussen de Cleveland Cavaliers en de Toronto Raptors was het verschil verschrikkelijk groot en ook vannacht konden de Raptors nauwelijks een vuist maken in Cleveland. De gehele Play-offs zijn de Cavaliers al dodelijk van achter de driepuntslijn en dat zorgt voor angst bij de tegenstanders. De Raptors verdedigden gisteren strak op alle schutters, maar rolden zo een rode loper richting de paint uit. Met name Kyrie Irving en Lebron James konden meerdere malen eenvoudig naar de ring. Dit wordt mooi geïllustreerd in onderstaande tweet.


Cavs evenaren record
De zege van de Cavaliers zorgde voor de tiende overwinning in deze Play-offs. Opmerkelijker is dat de Cavaliers deze tien zeges boekten zonder ook maar één keer te verliezen. Met de 10-0 start evenaren ze de prestaties van de Spurs uit 2012 en de Lakers uit 1989 en 2001. Coach Tyronn Lue mag zichzelf ook een schouderklopje geven, hij is de eerste coach die zijn eerste tien Play-offduels wint.


Coach Lue had vannacht ook een flashback naar iets waar hij liever niet aan herinnerd wordt..


King James
The King speelt tot nu toe een uitstekende Play-offs en ook vannacht was James weer in vorm. Hij noteerde een triple-double en met zijn 23 punten passeerde hij Shaq op de All-Time Playoff Scoring List. James staat nu vierde, zijn volgende slachtoffer? Kobe!

Nieuwe coaches
Tot slot nog nieuws uit de coaches carrousel. Frank Vogel hoeft zich na zijn ontslag in Indiana niet lang te vervelen. Naar verluidt wordt hij de nieuwe coach in Orlando. Bij de Magic volgt hij Scott Skiles op, die iets meer dan een week geleden zijn ontslag indiende bij de Orlando Magic. Vogel stond in Indiana zes jaar als head coach onder contract en behaalde in totaal een record van 250-181. Ook fans van de New York Knicks krijgen weer een sprankje hoop. Volgens bronnen zijn de Knicks in onderhandeling met Jeff Hornacek. De oud coach van de Phoenix Suns moet in New York de opvolger worden van Kurt Rambis, die als interim coach de Knicks het laatste deel van het seizoen onder zijn hoede had.


Top 5 plays

Box Score
Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 89-108

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen