NBA Highlight Reel: Cavaliers verslaan Raptors eenvoudig

lebronwinner
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Vandaag: De Cleveland Cavaliers verslaan de Toronto Raptors eenvoudig in Game 1 van de Eastern Conference Finals.
Het was geen geheim dat de Cavaliers torenhoge favorieten waren in de match-up tegen de Toronto Raptors. De Cavaliers hadden tot nog toe geen wedstrijd verloren in de play-offs (4-0 vs. Detroit en 4-0 vs. Atlanta) terwijl de Raptors tweemaal zeven wedstrijden nodig hadden om zich te ontdoen van zowel de Indiana Pacers als de Miami Heat. Cleveland heeft dus een optimale voorbereiding genoten, waar de Raptors afgelopen zondagavond pas een einde maakten aan de slopende series tegen Dwyane Wade en kompanen.
Onder aanvoering van LeBron James en Kyrie Irving lieten de Cavaliers dan ook geen spaan heel van de Canadese equipe. Na een ijzersterk tweede kwart gingen de Cavaliers de rust in met een voorsprong van 22 punten. Deze voorsprong werd nog verder uitgebouwd zodat de Cavaliers uiteindelijk een 115-84 overwinning boekten. De Cavaliers hadden voor de wedstrijd al vertrouwen in een goede afloop, aangezien ze al de spot dreven met rapper Drake voor aanvang van de wedstrijd.


 
De wedstrijd van de Raptors kan samengevat worden in een eenvoudig, doch pijnlijk statistiekje; LeBron James en Kyrie Irving waren samen goed voor 51 punten, de gehele starting line-up van de Raptors was goed voor 48 punten.
Normaal gesproken zijn teams regelmatig rusty na een lange periode van rust in de play-offs na een sweep, de Cavaliers hadden hier totaal geen last van. Het enige puntje van kritiek kan zijn is dat de Cavaliers “maar” zeven driepunters raak schoten. In de moderne NBA is dat geen aantal om je voor te schamen, maar de Cavaliers hebben in deze play-offs al laten zien dat zij in staat zijn met enige regelmaat 10+ driepunters binnen te schieten.
https://vine.co/v/i0IQdqU6TTp
Kyrie Irving liet echter zien dat de Cavaliers ook best de basket aan kunnen vallen,
Vrijdagochtend vroeg wordt Game 2 gespeeld in Cleveland. Als de Cavaliers winnen zullen zij de play-offs met een record van 10-0 (!) hebben begonnen. Toronto zal deze cruciale Game 2 moeten winnen om nog enige kans te maken de Finals te bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen