NBA Free Agency Update #3: Cousins kiest voor de Warriors


Na een knotsgekke eerste dag van free agency bleek het op dag twee niet veel rustiger te worden. Onder meer JJ Redick, Derrick Favors, Julius Randle en Avery Bradley wisten een nieuwe club te vinden. Toch kwam het grootste nieuws vanuit Californië: De Golden State Warriors gaan DeMarcus Cousins vastleggen voor het komend seizoen. Een opsomming van de gebeurtenissen uit dag twee van free agency.


JJ REDICK NEEMT PAY-CUT, FAVORS BLIJFT IN UTAH


We beginnen met J.J Redick. De ervaren shooting-guard blijft bij de 76ers. Hij neemt vergeleken met vorig jaar een enorme pay-cut en zal een eenjarig contract gaan tekenen ter waarde van $12.5 miljoen. Dit is zo’n $10 miljoen minder dan vorig seizoen. Dit heeft waarschijnlijk de volgende oorzaak: de kans is namelijk nog steeds aanwezig dat Kawhi Leonard via een trade naar de 76ers komt. In dat geval zal er voor zijn huidige, maar vooral voor zijn toekomstige contract ruimte gecreëerd moeten worden. Op deze manier hebben de 76ers voor $10 miljoen een ervaren shooting-guard die perfect in het team van de 76ers past.

FAVORS EN BRADLEY TEKENEN BIJ

Een andere speler die blijft waar hij vorig jaar ook al speelde is Derrick Favors. Favors gaat bij de Jazz binnenkort een tweejarig contract tekenen. Dit contract zal Favors $36 miljoen gaan opleveren, wat $18 miljoen per jaar zal zijn. Hij zal, net zoals vorig jaar, een duo gaan vormen met Rudy Gobert en proberen opnieuw in de play-offs te geraken. Het was al snel duidelijk dat Favors in Utah zou blijven. Hij gaf andere teams namelijk geen kans om een pitch te doen.
De laatste speler die op dag twee bij hetzelfde team een nieuw contract tekent is Avery Bradley. De shooting-guard werd binnen twee jaar twee keer getrade naar respectievelijk de Pistons en de Clippers. Hij heeft nu dus besloten in LA te blijven. Bradley tekent een tweejarig contract waarmee hij $25 miljoen zal gaan verdienen. Per jaar betekent dit dat Bradley zo’n $12.5 miljoen kan bijschrijven.


COUSINS KIEST VOOR DE WARRIORS, RANDLE VOOR DE PELICANS


De eerste speler van dag twee die voor een ander team zal gaan spelen is Nerlens Noel. Noel had genoeg aanbiedingen liggen, maar koos uiteindelijk voor de Oklahoma City Thunder. Waar hij bij andere teams een groot contract had kunnen tekenen, tekent hij in Oklahoma een minimumdeal: 2 jaar – $4 miljoen. Dit komt dus neer op $2 miljoen per jaar, waarvan zijn laatste contractjaar een speler-optie is. Noel gaat na veel blessureleed proberen zich bij een titelkandidaat opnieuw te bewijzen. Hij zal hopen binnen twee jaar een ring te kunnen winnen in Oklahoma, om vervolgens free agent te worden en een langdurig contract te kunnen tekenen. Dit is in het meest ideale geval natuurlijk, want hij zal zich eerst moeten bewijzen als backup van Steven Adams.

BOOGIE KIEST VOOR DE WARRIORS, PELICANS SCHAKELEN DOOR

Vervolgens was daar ’s nachts het verrassende nieuws: DeMarcus Cousins gaat naar de Warriors.
HET ARTIKEL OVER COUSINS’ OVERSTAP LEES JE HIER
De Pelicans hadden de vervanger van Cousins al binnen voordat hij überhaupt besloot om naar de Warriors te gaan. Julius Randle gaat namelijk naar New Orleans om een frontcourt te vormen met Anthony Davis. Julius Randle zal een tweejarig contract gaan tekenen ter waarde van  $18 miljoen. Met de komst van Randle zal Davis de aanvallende hulp krijgen die hij zo nodig heeft na het vertrek van Cousins.


Na de drukke dag die de Lakers gisteren hadden komt een dag later ook Rajon Rondo naar LA. De ervaren point-guard tekent na zes juli een eenjarig contract voor $9 miljoen. De Lakers konden Rondo halen vanwege de cap space die vrij was gekomen na het definitieve vertrek van Julius Randle. De Lakers besloten hem te laten gaan en geen aanbiedingen van de restricted free agent te matchen.

OVERIGE DEALS

Anthony Tolliver gaat naar de Timberwolves: 1 jaar – $5.5 miljoen, Jose Calderon gaat naar de Pistons: 1 jaar – $2.4 miljoen, Mike Scott gaat naar de Clippers: 1 jaar – $2.4 miljoen, Thomas Bryant is geclaimd door de Wizards, Seth Curry tekent een two-way contract bij de Trail Blazers en J.P Macura tekent een two-way contract bij de Hornets.

( Cover & Top Photo: Kyle Terada | USA TODAY Sports)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen