NBA 30-in-30 | Los Angeles Lakers: 'King James' arriveert in L.A.

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en het vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de tiende editie kijken we naar het meest besproken team van het afgelopen off-season: de Los Angeles Lakers


NBA DRAFT


Sinds de zomer van 2013 hadden de Lakers elk jaar een lottery pick in de draft. Echter was dat dit jaar niet het geval. Toch hebben de Lakers drie jonge talenten toegevoegd aan het team. Met hun enige keuze in de eerste ronde werd met de 25e pick de Duitse forward Moritz Wagner gekozen. Moe speelde drie jaar voor Michigan waarin hij in het laatste jaar een gemiddelde had van bijna 15 punten en 7 rebounds per wedstrijd. In dat derde jaar leidde Wagner de Wolverines naar de finale van de het NCAA-toernooi waar Villanova uiteindelijk de sterkste was. Tevens werd Wagner benoemd tot het Final Four all-tournament team.

Met twee keuzes in de tweede ronde besloten de Lakers Isaac Bonga en Sviatoslav Mykhailiuk naar LA te halen. De Duitser Bonga is een zeer atletische, 2 meter 6 lange small-forward die beschikt over een goede balbehandeling. Vanwege zijn goede balbehandeling werd Bonga zelfs gebruikt als point-guard bij de Frankfurt Skyliners, zijn vorige team. Echter is de Duitser geen scherpschutter. De andere draftkeuze van de Lakers Svi Mykhailiuk is dat daarentegen wel. De Oekraïner schoot vorig jaar 115 driepunters raak in 39 wedstrijden voor Kansas. Ook in de Summer League schoot de voormalig Jayhawk met scherp. Met een gemiddelde van bijna drie driepunters per wedstrijd behoorde Mykhailiuk tot de betere schutters in Las Vegas.


FREE AGENCY


Al maanden voor het begin van free agency werd er al gespeculeerd wat de volgende stap zou worden van LeBron James. Nadat de Cleveland Cavaliers met 4-0 verloren in de Finals van de Golden State Warriors was het duidelijk dat James zou vertrekken. Meest genoemd werden de Lakers en de Philadelphia 76ers als mogelijke nieuwe teams voor King James. Uiteindelijk trokken de Lakers aan het langste einde en tekende de drievoudig NBA-kampioen een vierjarig contract.

Met de komst van James is er niet alleen een sterspeler binnengehaald, maar eigenlijk ook een nieuw bestuurslid. Sinds de komst van de viervoudig MVP zijn alle beslissingen genomen in overleg met James. Dat leidde tot de komst van zeven nieuwe spelers. Guards Rajon Rondo, Lance Stephenson, Joel Berry II, forwards Michael Beasley, Jeffrey Carroll, Johnathan Williams en center JaVale McGee moeten James helpen om de Lakers voor de 17e keer kampioen van de NBA te laten worden. Naast de rol die de spelers zullen moeten vervullen op het veld, verwachten de Lakers ook dat de ervaren spelers als Rondo en Beasley de jonge talenten kunnen helpen met hun ontwikkeling. Het halen van de definitieve selectie lijkt voor spelers als Berry II, Carroll en Williams onwaarschijnlijk. De selectie van de Lakers telt op dit moment  17 man, twee man meer dan toegestaan.
De komst van acht nieuwe spelers heeft er ook voor gezorgd dat er meerdere spelers vertrokken uit Los Angeles. Isaiah Thomas, Brook Lopez, Channing Frye kozen voor een nieuw avontuur. Het grootste verlies is toch Julius Randle. De oersterke forward vertrok naar de New Orleans Pelicans waar hij een tweejarig contract tekende. Ondanks het feit dat Randle niet de beste band had met coach Luke Walton, is het verlies toch een aderlating voor de Lakers.
Ook hebben de Lakers ten opzichte van vorig jaar drie contracten ontbonden. Tyler Ennis, Thomas Bryant en Luol Deng mochten opzoek naar een nieuwe werkgever. Vooral de beëindiging van het contract van Luol Deng komt voor Lakers zeer goed uit. Het contract van Deng wordt over vier jaar verspreid, waardoor de Lakers in de zomer van 2019 ruimte hebben om nog een max contract aan te bieden.


DEPTH CHART


De line-up van de Los Angeles Lakers zal op twee plaatsen ten opzichte van vorig jaar veranderen. LeBron James zal natuurlijk starten in de nieuwe line-up. Wij verwachten dat James zal starten als power-forward en Brandon Ingram als small-forward. Echter is het ook mogelijk dat Kyle Kuzma de positie van power-forward zal innemen en James als de positie van Ingram overneemt.
Ondanks het aantrekken van Rajon Rondo, zal Lonzo Ball de startende point-guard blijven. Van Ball wordt verwacht dat hij dit seizoen grote stappen zal maken ten opzichte van vorig seizoen. Ball haalde indrukwekkende gemiddeldes van 7 rebounds en assists per wedstrijd en scoorde ook ruim 10 punten per wedstrijd. Echter schoot de point-guard maar een gemiddelde van slechts 36% vanuit het veld. Met James als één van de spelverdelers zal Ball hoogstwaarschijnlijk meer vrije schotpogingen krijgen wat hem alleen maar ten goede komt.

Ook zal Kentavious Caldwell-Pope net als vorig seizoen als shooting guard het backcourt complementeren. Met goede spelverdelers als Ball en James om zich heen, zal de voormalig speler van de Detroit Pistons zich weinig druk hoeven te maken over weinig schotkansen. JaVale McGee zal starten als center en daarmee zijn alle vijf de plekken in de basisopstelling ingevuld.
Vanaf de bank beschikt de Lakers dit jaar over een zeer goede mix van zeer veel kwaliteiten. Rajon Rondo zal als point-guard de lijnen uitzetten. Voor de andere vier posities heeft coach Walton veel opties. Na goede prestaties in de Summer League lijkt Josh Hart verzekerd van minuten vanaf de bank. Echter blijft wel de vraag hoeveel minuten Hart zal krijgen, aangezien er goede concurrentie is de persoon van Lance Stephenson. De small-forward positie is weggelegd voor Michael Beasley terwijl Kyle Kuzma en Ivica Zubac de twee resterende posities zullen invullen. Voor rookies Wagner, Mykhailiuk en Bonga zal het op het eerste oog lastig worden om speelminuten te krijgen.


CONCLUSIE


De Lakers hebben zich erg versterkt ten opzichte van vorig seizoen en dat is simpelweg te danken aan de komst van King James. Daarnaast hebben de zeven andere nieuwkomers natuurlijk ook een positieve invloed op de ploeg uit Los Angeles. De Lakers beschikken over een heel gebalanceerde selectie met een uitstekende mix van ervaring en talent.
Ondanks de loodzware concurrentie in de Western Conference lijkt het als een paal boven water te staan dat de Los Angeles Lakers de play-offs gaan halen. Toch lijkt het binnenhalen van de 17e titel dit jaar nog onhaalbaar. Echter is hier volgend jaar wel een mogelijkheid voor. Het tweede mogelijke max contract maakt het voor sterspelers zeer aantrekkelijk om volgend jaar voor de Lakers te spelen. Het zal een heel interessant jaar worden voor de ploeg van coach Walton, waar waarschijnlijk toch stiekem de focus al ligt op volgend jaar.
 
Voorspelling: 47-35

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen