NBA 2K18 begint eSports-competitie in Amerika


Videogame-franchise NBA2K gaat een professionele eSportscompetitie starten. Zeventien NBA-teams gaan meedoen aan deze nieuw op te zetten e-League. De NBA2K League begint in mei en duurt tot en met augustus.

ECHTE NBA TEAMS

De NBA teams die meedoen aan de competitie kiezen via een draft zes spelers per team. 2K heeft via online kwalificaties 102 spelers geselecteerd die gedraft kunnen worden. De gaming-ploeg van de Dallas Mavericks mag als eerste kiezen.
Om te kwalificeren moesten spelers vijf tegen vijf wedstrijden spelen en er vijftig winnen om door te gaan. Vervolgens was er een combine waar NBA teams de beste spelers konden scouten. In een aflevering van 2KTV legt de manager van het Warriors Gaming Squad onder andere uit hoe ze spelers scouten.

EERDERE TOERNOOIEN

De afgelopen twee jaar hield 2K een groot vijf-tegen-vijf-toernooi waarin spelers zelf hun club konden oprichten. Vervolgens moesten ze zich ook kwalificeren om aan het toernooi mee te doen. Vanaf dit jaar is dat dus anders. Nu gaan de beste NBA2K spelers voor echte NBA-teams strijden om een kampioenschap in de competitie. Net als in de NBA is er eerst het reguliere seizoen en daarna de playoffs.
De 2K-league zal voornamelijk Amerikaanse spelers bevatten, maar buitenlandse spelers mochten zich ook kwalificeren. Onder andere Gooner uit Engeland is één van de 102 spelers die gedraft mag worden. Bij de vijf-tegen-vijf Pro-Am toernooien moesten deelnemers inwoner zijn van de VS, met zelfs dan nog uitzondering van een paar staten. Spelers moeten minimaal 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een middelbareschooldiploma.

FELLE KRITIEK

De 2K league heeft wel al heel snel kritiek gekregen van de game-community. Zo zou, volgens vele YouTube-filmpjes en reacties op social media, de combine oplichterij zijn geweest en maken alleen YouTubers en Twitch Streamers kans om gedraft te worden, in plaats van spelers die het beste presteerden.
Zoals gewoonlijk geeft NBA2K geen gehoor aan dit soort beschuldigingen en zijn ze gewoon doorgegaan met het promoten van hun aankomende competitie. Vier april wordt de draft live uitgezonden, maar hoe precies is nog niet bekend. Via het officiële Twitter account van NBA2K zal het in ieder geval te volgen zijn.

Coverfoto: Ruben de Regt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen