Vernieuwde Bucks in wilde slotseconde langs Celtics

Philedelphia 76ers v Milwaukee Bucks
Na vijf nederlagen op een rij mochten de Milwaukee Bucks weer eens als winnaar van het veld stappen. Met nog 0,6 seconde speeltijd op de klok en een 111-111 tussenstand maakte Avery Bradley een overtreding op Khris Middleton. De deelnemer aan de 3-point contest raakte zijn eerste vrije worp en miste de tweede bewust, zodat de tijd verstreek en zo de zege veilig werd gesteld.
Jason Kidd had de nodige veranderingen doorgevoerd aan zijn basisvijf. Zowel Michael Carter-Williams als Greg Monroe begonnen dit duel verrassend op de bank. Laatstgenoemde werd voorafgaand aan het seizoen binnen gehaald als De Verlosser. Het gebeurt dan ook niet vaak dat een speler kiest voor een avontuur in het koude Milwaukee. Of Monroe volgend duel wederom van de bank komt is nog maar de vraag, want de center liet zijn coach zien wel degelijk goed te kunnen basketballen. De voormalig speler van de Detroit Pistons was goed voor 29 punten en twaalf rebounds.


De Bucks en de Celtics maakten er in de eerste helft een spannend duel van en gingen rusten met slechts een punt verschil. In het derde kwart liet de normaal zo’n uitstekende verdediging van Boston het afweten. De Bucks scoorden maar liefst veertig punten en begonnen het laatste kwart met negentien punten voorsprong.
De Celtics gaven echter niet op en speelden met veel vertrouwen, dat de ploeg de laatste weken heeft opgebouwd door negen van haar laatste tien duels te winnen. Onder aanvoering van Evan Turner (6 punten, 10 assits) en Jae Crowder (18 punten) knokte de ploeg zich terug en laatstgenoemde maakte met nog 22 seconden te gaan gelijk met een rake driepunter.
De fans in het BMO Harris Bradley Center, ook wel de B.C. genoemd, zaten op het puntje van hun stoel voor de laatste plays. Aanvankelijk leek het erop dat Monroe met een seconde te gaan de winnende twee punten maakte, maar Jaryd Bayless duwde bij Kelly Olynyk bij de inworp van de de Celtics duidelijk in de rug. Olynyk hield zijn zenuwen in bedwang en raakte beide vrije worpen om de stand weer gelijk te trekken. Vervolgens raakte Bradley de arm van Middleton bij de inbound pass van de thuisploeg, waarna de scheidsrechter opnieuw besluit de fluit in zijn mond te nemen en daarmee indirect een einde maakte aan de wedstrijd. Bekijk hier de wilde slotseconde.

Na afloop liet Kidd weten blij te zijn met de overwinning. Over het banken van “Michael en Moose (Monroe) zei de trainer het volgende: “Ze hebben niks verkeerd gedaan, maar we gaan wat nieuwe dingen proberen in deze fase van het seizoen. We willen het één en ander uitvinden over onze selectie, nu ons record niet bepaald is wat we ervan hadden verwacht.”
De Bucks hebben een 21-32 record en staan in het Oosten alleen boven de Brooklyn Nets en Philadelphia 76ers. De Celtics bezetten een keurige derde plaats met 31-23 record.
Boxscore
SA Spurs @ Miami Heat 119-101
Washington Wizards @ NY Knicks 111-108
Boston Celtics @ Milwaukee Bucks 111-112
Utah Jazz @ Dallas Mavericks 121-119 (OT)
Houston Rockets @ GS Warriors 110-123
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen