Memphis Grizzlies ontslaan David Fizdale


De Memphis Grizzlies zijn na de Phoenix Suns het tweede team dat vroegtijdig afscheid neemt van zijn coach. David Fizdale – die pas bezig was aan zijn tweede seizoen – heeft volgens ESPN-journalist Adrian Wojnarowski zijn ontslagbrief gekregen.


De 43-jarige Fizdale zat pas in zijn tweede jaar van een vierjarig contract en haalde vorig seizoen nog de play-offs in Memphis. In een sterke Western Conference eindigde het als zevende maar ging het in de eerste ronde al ten onder tegen de San Antonio Spurs. Dit seizoen staan de zaken er echter minder voor met een 7-12 record waarbij een reeks van acht verloren wedstrijden hem naar alle waarschijnlijkheid de das om deed.

PROBLEMEN MET GASOL

Buiten de slechte start aan het seizoen ligt ook de relatie van Fizdale met zijn Spaanse center Marc Gasol onder de loep. Volgens geruchten was de relatie tussen de inmiddels ex-Grizzlies-coach en de 33-jarige Spanjaard al sinds de voorbereiding gespannen. Vannacht in de met 98-88 verloren thuiswedstrijd tegen de Brooklyn Nets zat Gasol zelfs het gehele vierde kwart op de bank, tot ontevredenheid van de Spanjaard zelf.

De relatie tussen Marc Gasol en David Fizdale zou een pijnpunt zijn geweest voor Grizzlies-GM Chris Wallace / (Foto: NBA.com)

STEUN VAN BUITEN

Hoewel Fizdale binnen Memphis dus geen fans meer had, kan hij op genoeg steun buiten de Grizzlies-organisatie rekenen. Trail Blazers-ster Damian Lillard is kort maar krachtig over het ontslag.


En dan LeBron James, toch niet de minste. Fizdale was van 2008 tot 2016 assistent in Miami en zodoende kent LeBron hem maar al te goed.


Samen met James kan ook Dwyane Wade niet begrijpen dat zijn ex-assistent uit Miami zijn conché heeft gekregen.


Kortom: over steun heeft de nu werkloze Fizdale niet te klagen. Helaas voor hem lijkt Marc Gasol echter niet zo’n grote fan te zijn geweest, waardoor de Grizzlies voorlopig verder zullen gaan met J.B Bickerstaff als interim-coach.

Foto: NBA.com

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen