March Madness: Round 2 preview (zaterdag)

KENTUCKY
Na het verrassende verlies van Michigan State is nogmaals duidelijk dat er bijna niets te voorspellen is tijdens het NCAA College Basketball tournament. Vandaag begint de tweede ronde, met onder meer Kansas en North Carolina. De mooiste matchup is die tussen Indiana en Kentucky. Een overzicht van alle zaterdagwedstrijden.
2e ronde (zaterdag)
#3 Miami tegen #11 Wichita State (17:10)
Wichita won enigszins verrassend van Arizona en was in die partij ook heel dominant. Wichita moest beginnen in de First Four en lijkt in het toernooi te groeien. Ze spelen goede defense en hebben met Van Vleet een hele goede point guard. Ze staan tegenover een atletisch Miami team met hele goede shooters. Ze hadden in tegenstelling tot Wichita State wel wat moeite in de vorige ronde tegen Buffalo (79-72). Het duo Angel Rodriguez en Sheldon McClellan waren samen goed voor 44 punten en 12 rebounds in dat duel en zullen nu weer belangrijk zijn. Miami moet oppassen voor balverlies en proberen de shooters in de wedstrijd te krijgen.
#4 Duke tegen #12 Yale (19:35) te zien op ziggo-extra21
Een van de verrassingen in de eerste ronde is Yale. De ploeg versloeg Baylor met 79-75. Een van de sterkere spelers bij Yale is Makai Mason die heel sterk was in de vorige wedstrijd. Hij kan uit alle hoeken en standen scoren en is verdedigend ook goed. De vraag is of andere spelers ook op zullen staan om de machine van Coach K te kunnen stoppen. Met name Brandon Ingram is een speler die in de gaten zal worden gehouden door de verdediging van Yale. Duke heeft naast Ingram nog meer interessante spelers en een van hen is Marshall Plumlee. De big man was de belangrijkste speler in de vorige wedstrijd. Daarnaast heeft Duke ook Grayson Allen die aardig wat punten kan scoren. Duke moet wel waken voor onderschatting en goed kijken wat Baylor allemaal fout heeft gedaan tegen Yale in de vorige ronde. Voor de Nederlandse basketball fans is deze wedstrijd live te zien op Ziggo Sport Extra 2.
Beide ploegen stonden tegenover elkaar in november, toen won Duke:

#4 Kentucky tegen #5 Indiana (22:15)
Een hele mooie matchup in de tweede ronde van het NCAA Toernooi. Kentucky is een talentvolle ploeg die onder coach John Calipari graag fastball speelt. Met Tyler Ulis en Jamal Murray hebben ze twee unieke spelers die elke verdediging kunnen openbreken. Kentucky kan zowel onder de basket als rond de driepuntslijn gevaarlijk zijn. Ze hebben lange mensen op de flanken die verdedigend een plaag zullen zijn voor Indiana. Dat zal nodig zijn, want ze zijn gevaarlijk vanaf de driepuntslijn, iets wat in de vorige matchup tegen Chattanooga goed te zien was. Yogi Ferrell en Troy Williams zijn aanvallend heel belangrijk voor Indiana en daar zullen veel ogen op gericht zijn. Daarmee hoopt Indiana ruimte te creëren voor de andere shooters. Dit is een hele interessante matchup die van begin tot einde wel eens een thriller kan worden.

Overige wedstrijden vandaag:
#4 Iowa State tegen #12 Arkansas-Little Rock (23:10)
#1 Virginia tegen #9 Butler (00:10)
#1 Kansas tegen #9 Connecticut (00:45)
#3 Utah tegen #11 Gonzaga (01:40)
#1 North Carolina tegen #9 Providence (02:40)
Foto: Archief GettyImages

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen