Kings ontslaan George Karl

Golden State Warriors v Denver Nuggets - Game Five
De Sacramento Kings hebben George Karl ontslagen en gaan op zoek naar een nieuwe coach. Het nieuws zal niemand verbazen. Vanaf het begin was dit een samenwerking die gedoemd was om te mislukken. Nog voor er een bal geschoten was lag hij in de clinch met ster DeMarcus Cousins. Vervolgens liet de spelersgroep hem massaal in de steek tijdens de All-Star break. Achteraf gezien had het bestuur er goed aan gedaan Karl toen al de laan uit sturen.
Volgens The Vertical heeft het bestuur diepgaande interesse in Kevin McHale, die eerder dit jaar ontslagen werd bij de Houston Rockets. Ook de namen van Scott Brooks en Jeff Van Gundy zingen rond binnen de paarse kantoormuren. Het ligt ook in de lijn der verwachting dat coach Nancy Lieberman, aangenomen door eigenaar Vivek Ranadive, een grotere rol zal spelen.
Karl is de zoveelste coach die bij Kings de deur wordt gewezen. Na de Brooklyn Nets is de franchise misschien wel het slechtst georganiseerd. De laatste keer dat de ploeg de play-offs bereikte is alweer tien seizoenen geleden. Of een nieuwe coach gaat helpen? We zien het volgend seizoen.


Foto: Getty Images

  1. Het maakt echt niet uit wie coach gaat worden. De Kings hebben een nieuwe eigenaar nodig. Vlade Divac als General manager zegt genoeg. Ze zouden vanaf nul moeten beginnen. Cousins traden naar de Celtics voor picks.

  2. Hoop echt dat daar wat gaan veranderen. Vooral voor de spelers en fans. Toch een leuk team bij elkaar vind ik: Cousins, Gay, Rondo, Belenelli, S. Curry etc.. Ik houd wel van spelers met een randje (Cousins, Rondo). Als team vind ik ze dan wel bij elkaar passen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen