John Wall in de vorm van zijn leven

JohnWall
De Washington Wizards versloegen vannacht de Orlando Magic met 103-96. John Wall speelde opnieuw een heel belangrijke rol in de overwinning. De Wizards hebben dit seizoen last van veel blessures, maar mede dankzij de point guard doet de ploeg nog volop mee om een play-offticket.
Wall lijkt de laatste weken niet te stoppen. Vannacht was hij weer goed voor 24 punten, dertien assists, twee rebounds en twee steals. Daarmee trok hij zijn goede lijn van eind 2015 gewoon door. Tegen de Magic had Wall alweer voor de achtste keer op rij een double-double. De point guard camoufleert door zijn goede optredens van de laatste weken zijn matige start van het seizoen.

Als we zijn statistieken van november vergelijken met die van december is er een enorm verschil zichtbaar. In november noteerde Wall gemiddeld 14,5 punten, 7,8 assists, 3,5 rebounds en 2,1 steals per wedstrijd. Ook had hij een schotpercentage van slechts 36,9 procent. Eind november raakte hij tegen de Toronto Raptors bijvoorbeeld maar zes van zijn 25 pogingen. Natuurlijk zouden heel veel NBA-spelers een moord doen om deze cijfers in een maand te krijgen, maar voor Wall is dit een zeer tegenvallende maand.


In december begon de superster van Washington uitstekend. Tegen zowel de Cleveland Cavaliers (35) als de Los Angeles Lakers (34) noteerde hij minstens dertig punten en tien assists. In vijftien van de zestien wedstrijden scoorde hij meer dan tien punten. Alleen de Memphis Grizzlies hielden hem op 14 december op slechts zes punten (2/7 FG). Ook was Wall in december goed voor dertien double-doubles. Tot slot zette hij tegen de Sacramento Kings ook nog een nieuw persoonlijk record neer van negentien assists. Zijn schotpercentage was ook vele malen beter dan in november.
Wall raakte in de laatste maand van het jaar gemiddeld 46 procent van zijn schoten. Met een gemiddelde van 22,6 punten, 11,7 assists, 4,8 rebounds en 2,3 steals per wedstrijd behoort hij zeker tot de favorieten als het gaat om de Speler van de Maand-award.

De Wizards staan op dit moment op een elfde plaats in de Eastern Conference. Van de 31 wedstrijden verloor de club er zestien. Blessures zijn een belangrijke oorzaak van deze klassering. Bradley Beal kwam dit seizoen bijvoorbeeld pas zeventien keer in actie. Alleen Wall en Ramon Sessions misten nog geen duel.
De eerstvolgende tegenstander van de Wizards is Miami. Morgenavond om 0:00 (Nederlandse tijd) komt de ploeg van coach Erik Spoelstra op bezoek.
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen