Jeff Teague naar Indiana via trade met drie teams

Jeff Teague
Dat duurde niet lang voor de eerste #WojBomb in het offseason. Jeff Teague is de nieuwe spelverdeler van de Indiana Pacers via een trade met drie teams. Dat meldt journalist Adrian Wojnarowski van The Vertical.
In ruil voor Teague verkast George Hill naar de Utah Jazz en ontvangen de Atlanta Hawks de twaalfde keuze in de 2016 NBA Draft van de Jazz.
De 28-jarige Teague, geboren in Indianapolis, was afgelopen seizoen goed voor 15.7 punten, 5.9 assists en 2.7 rebounds per wedstrijd met een schotpercentage van 44 procent (40 procent driepunters). Teague werd in de 2009 NBA Draft als negentiende gekozen door de Hawks en groeide in het seizoen 2014-2015 uit tot een All-Star.
Teague neemt de rol van Hown Town Hero in Indiana over van Hill (ook geboren in Indianapolis) die zijn loopbaan voort gaat zetten in Salt Lake City. De 30-jarige Hill was afgelopen seizoen goed voor 12.1 punten, 4.0 rebounds en 3.5 assists per wedstrijd met een schotpercentage van 44 procent (41 procent driepunters).


De toekomst voor Utah ziet er op korte termijn goed uit, meent Zach Lowe, terwijl Atlanta de sleutels nu in handen geeft van de jonge Dennis Schröder.
Foto: Twitter

  1. Utah krijgt hiermee m.i. op elke positie een boven-gemiddelde verdediger, versterkt haar bijzonder zwakke PG-rotatie, hoewel ik Hill nooit echt een uitblinker heb gevonden, aanvallend, op die positie. Hij is nog steeds een grote verbetering t.o.v. wat er nu in Utah rondloopt. Hij brengt tevens veel postseason ervaring naar een jong team dat dit dit jaar op het letterlijk laatste nippertje misliep. Goede move.
    Ook voor Indy snap ik de zet. Teague is altijd een ‘favorietje’ geweest van Bird en hiermee krijgt Indy eindelijk voor het eerst sinds… nou ja, afhankelijk van wat je een quality PG wil noemen… in ieder geval een lange tijd weer een goede PG. Eentje die kan schieten, kan passen en nog redelijk kan verdedigen ook i.p.v. slechts een paar van deze facetten. Hij is 2 jaar jonger dan Hill en beide spelers gaan het laatste jaar van hun huidige zeer cap-vriendelijke contracts.
    Ik denk dat de kans groot is dat dit einde Ty Lawson in Indy betekend en verder zie ik niet in hoe er een PG-SG rotatie kan overleven met Teague, Ellis en Stuckey. Ik zie een van de laatste twee nog wel verhandeld worden deze zomer om meer balans in het roster te brengen. de 2 heeft geen echte schutter en is haar beste verdediger kwijt en de 4 is een groot gapend gat.
    Het begin van, vermoed ik, behoorlijk wat roster turnover bij de Pacers.
    Volgende stop: de draft vannacht! Hoi! 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen