Hawks kiezen Risacher #1 in 2024 NBA Draft

Afgelopen nacht vond de NBA Draft plaats, het begin van het 2024 NBA Offseason. Dertig spelers vonden afgelopen nacht hun NBA-team voor de komende jaren, waarbij er ook een paar trades plaatsvonden. Een overzicht van de eerste dertig picks.

HAWKS KIEZEN RISACHER ALS #1 IN DE 2024 NBA DRAFT

De grote vraag voorafgaand aan deze draft was: wie gaat de eerste pick worden. De Atlanta Hawks besloten met een forward te gaan in Zaccharie Risacher, die de afgelopen seizoenen al wat Europese ervaring heeft opgedaan. Hij zal een Hawks-team gaan versterken dat op een keerpunt staat: gaat het aan een rebuild beginnen, of doen ze komend seizoen met spelers als Trae Young, Bogdan Bodganovic, Clint Capela en Dejounte Murray nog een poging? Dat tweede lijkt het meest realistische scenario, met Risacher als nieuw wapen.

WIZARDS EN PISTONS VINDEN SPELER VOOR DE TOEKOMST?

De Wizards besloten met hun tweede pick voor center Alex Sarr te gaan, terwijl de vijfde pick (nadat de Rockets voor schutter Reed Sheppard waren gegaan) SF Ron Holland II bleek die werd gekozen door de Pistons. De Pistons en Wizards hopen dat ze met deze twee picks een nieuwe steunpilaar hebben gevonden voor hun rebuild, iets wat zeker de Wizards momenteel goed kunnen gebruiken.

SPURS DRAFTEN EEN GUARD EN TRADEN UIT DE TOP TIEN

De San Antonio Spurs waren druk tijdens de eerste ronde van de NBA Draft. Nadat het team met de vierde pick Stephon Castle koos, meer een point guard dan een shooting guard vanwege zijn mindere shooting maar sterke defense, besloot het team van Victor Wembanyama omlaag te traden (krijgen 2030 en 2023 1st rounder voor de #8 in deze draft) met de Minnesota Timberwolves. De Timberwolves besloten vervolgens om Rob Dillingham op acht te draften. Dillingham is een elite scorer met veel upside in de pick-&-roll en als playmaker. Precies wat de Timberwolves vanaf de bank op dit moment missen.

GRIZZLIES DRAFTEN ZACH EDEY ALS NIEUWE CENTER

Nadat de beste center in deze draft, Donovan Clingan van UCONN, gedraft was door de Portland Trail Blazers op zeven en de Timberwolves dus omhoog traden voor Rob Dillingham op acht, konden de Grizzlies hun tweede optie draften als center van de toekomst. Het is een positie die de Grizzlies al jaren proberen te vullen, met nu dus Zach Edey – de tweede center van deze draft – als prima aanvallende optie rondom de basket en een verdedigend uitstekende speler die de fans van de Grizzlies goed gaat bevallen.

THUNDER WAGEN DE GOK MET TOPIC

Nikola Topic, de 6’6 point guard die in Europa indruk maakte en vervolgens een ACL-blessure opliep waardoor het onzeker is of hij komend seizoen al mee kan doen, viel dankzij die blessure ver weg op de big boards van veel mensen. De Thunder, die niet echt een gat hebben op hun roster en hier dus de best beschikbare speler konden draften, hebben alle ruimte om de gok met Topic te wagen. Topic kan bij de Thunder rustig aan zijn herstel werken en daarna de rol van back-up point guard en potentieel duo met guard Shai Gilgeous-Alexander op zich gaan nemen.

WIZARDS TRADEN OMHOOG VOOR CARRINGTON

De tweede trade van de eerste ronde kwam op naam van de Washington Wizards, die eerder al Alex Sarr hadden gedraft als center van de toekomst. Nu was het de beurt aan het backcourt om versterkt te worden met Bub Carrington, een van de jongste speler in de draft en een goede playmaker met veel upside. De Wizards geven Deni Avdija op en krijgen, naast de #14 pick ook een 2029 first round pick, twee toekomstige second round picks en PG Malcolm Brogdon.

VEEL TRADES RICHTING EINDE VAN EERSTE RONDE

Het begon allemaal met de Nuggets, die hun 28ste en 56ste pick in deze draft + twee toekomstige second rounders traden naar de Suns voor PF/C DaRon Holmes II om hun rotatie te versterken. Vervolgens besloten de Wizards omhoog te traden naar #24 voor scoring guard Kyshawn George, waarbij ze de 26ste en 51ste pick in deze draft opgeven aan de Knicks.

Toen besloten de Thunder tot slot nog naar #26 te gaan in een trade met de Wizards, waarna ze besloten F Dillon Jones te draften.

SCHEIERMAN LAATSTE PICK IN EERSTE RONDE

De laatste pick in de eerste ronde van de NBA Draft was voor de Boston Celtics, die besloten nog wat shooting aan hun team toe te voegen door SG/SF Baylor Scheierman te draften. Zo werd hij de laatste speler die een team vond in de eerste ronde.

Foto: Reuters

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen